Vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, a demisionat din funcţie. Explicaţiile sale şi ale PSD Cluj

Vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, a demisionat din funcţie. Explicaţiile sale şi ale PSD Cluj
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, social-democratul Ioan Oleleu, şi-a depus astăzi la registratura forumului administrativ judeţean demisia din funcţie. Cititorii ZIUA de CLUJ i-au cerut demisia încă din februarie!

Vicepreşedintele demisionar al CJ Cluj, Ioan Oleleu, a vorbit pentru Ziua de Cluj despre motivele gestului său. "Este prea mult. M-am săturat ca unii să considere că tot ceea ce este bine în activitatea consiliului este meritul lor, iar pentru ceea ce este rău, responsabilitatea îmi aparţine numai mie. Am vrut să facem o echipă pentru realizarea unor proiecte necesare comunităţii, dar nu am fost susţinut de noua majoritate din consiliul judeţean. Nu am alte motive pentru care mi-am înaintat demisia", a afirmat Ioan Oleleu

Cum explică PSD Cluj demisia omului său din conducerea CJ Cluj

Şi şeful pe linie de partid al lui Oleleu, liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a comentat demisia colegului său. „Nu sunt bucuros că s-a ajuns la această decizie şi vreau să fiu extrem de explicit, nu este o fugă de responsabilitate, însă dl. Ioan Oleleu era exact ca în povestea populară care spune că unul este cu sapa şi cinci cu mapa. Dl. Oleleu era cel cu sapa, cel care care muncea şi se implica în toate proiectele judeţului însă tot el era cel criticat în orice situaţie.

Această demisie se datorează şi populismului, demagogiei liberalilor din cadrul Consiliului Județean Cluj. Aceştia au pus sub semnul întrebării realizarea unor proiecte asumate de către Horea Uioreanu şi PNL încă din anul 2012, din perioada guvernării locale a Uniunii Social-Liberale,

prin reducerea finanţării pentru extinderea Parcurilor Industriale TETAROM, blocarea redeschiderii spitalului din Mociu şi diminuările drastice în cazul finanţării centrului de colectare a produselor
agricole, a fructelor şi legumelor din Câmpia Turzii sau Unităţii de abatorizare, tranşare şi livrare a cărnii din Iclod. Sunt câteva exemple despre cum înţeleg astăzi liberalii să tranzacţioneze politic bunastarea clujenilor", a spus Remus Lăpuşan despre demisie.

Seplecan ar vrea să fie "alesul", dar nu ţine "neapărat"

Conform raportului de forţe din CJ Cluj, liberalii proveniţi de la PDL şi vechiul PNL îşi vor putea impune un consilier în locul lăsat liber de Oleleu. Mihai Seplecan, cel care a fost o perioadă scurtă de timp şi preşedinte interimar al instituţiei, a declarat pentru Ziua de Cluj că în următoarele zile liberalii clujeni vor nominaliza o persoană care va candida pentru funcţia vacantă. Aceasta trebuie validată în funcţia de vicepreşedinte în prima şedinţă a forului judeţean. "Până acum eu am fost propus, sper să fiu tot eu, dar nu ţin neapărat, voi respecta decizia colegilor mei", a afirmat Seplecan. Consilierul liberal a mai precizat că vrea să transmită un mesaj de "linişte şi unitate la nivelul colegilor din celelalte partide politice" şi că doreşte ca proiectele judeţului să fie continuate. Mihai Seplecan a mai spus că nu cunoaşte motivele demisiei lui Ioan Oleleu din funcţie, dar îl respectă pe acesta ca şi coleg în Consiliul Judeţean Cluj.

Potrivit prevederilor legale în vigoare şi a reglementărilor interne ale instituţiei, documentul a fost înaintat vicepreşedintelui cu atribuţii delegate de preşedinte, Vakar Istvan, urmând a fi parcurse etapele prevăzute de Legea administraţiei publice locale şi de Statutul aleşilor locali.

În articolul A JURAT STRÂMB! Omul care veghează la punerea în aplicare a legilor a construit ILEGAL, există un sondaj privitor la Ioan Oleleu: 71% dintre respondeţi cereau încă din februarie demisia sa.

Ioan Oleleu a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj în şedinţa din data de 25 iunie 2012, prin hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 144/2012, ca urmare a organizării alegerilor locale din 10 iunie 2012, când USL a câştigat alegerile, iar Oleleu a fost ales să reprezinte PSD în conducerea CJ Cluj.

 

Comenteaza