Vuşcan vrea să convingă o companie chineză de investiţii să bage bani în Autostrada Transilvania

Vuşcan vrea să convingă o companie chineză de investiţii să bage bani în Autostrada Transilvania
Prefectul din Cluj vrea să-i convingă pe chinezii care au venit în Cluj ca să vadă dacă vor investi în hidrocentrala de la Tarniţa să finanţeze şi lucrările la Autostrada Transilvania.

Vuşcan se întâlneşte mâine cu delegaţia companiei chineze China Gezhouba Group, care a programat azi şi mâine o vizită de lucru în judeţul Cluj. Prefectul spune că a vorbit cu delegaţia chineză, cu care a programat pentru mâine o conferinţă de presă comună, despre posibilitatea ca aceasta să investească în lucrările de construcţie a autostrăzii Transilvania şi în construcţia Spitalului Regional de Urgenţă. Întrebat care e probabilitatea ca firma din China să investească în lucrările autostrăzii, Vuşcan a răspuns "veniţi la conferinţa de presă de mâine".

China Gezhouba Group Corporation (CGGC) este una dintre principalele companii chineze de investiţii în infrastructura de transport, energie şi turism. CGGC a fost principalul contractor al hidrocentralei „Trei defilee", cea mai mare hidrocentrală din lume, de pe fluviul Yangtze, şi a realizat sau a participat, în Republica Populară Chineză, la construcţia a peste 100 de hidrocentrale precum şi la peste 300 de lucrări din domeniul infrastructurii (autostrăzi, poduri, diguri, căi ferate, locuinţe), după cum precizează Instituţia Prefectului.

Comenteaza