Zeci de angajări la Direcţia Copilului

Zeci de angajări la Direcţia Copilului
Pentru ca noul Centru Comunitar Judeţean să devină funcţional, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vrea să angajeze 55 de persoane.

Vechea conducere a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a obţinut finanţare pentru Centrul Comunitar de Servicii pentru Copii şi Adulţi, iar să devină funcţional ar urma să fie angajat personal de specialitate în perioada următoare. Situat pe str. Einstein nr. 14, sediul ar trebui finalizat până la finele anului. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) are sarcina de a stabili organigrama, urmând să fie angajate 55 de persoane.

În cadrul unul proiect cu finanţare europeană, derulat cu sprijinul CJ încă din perioada când preşedinte era Alin Tişe, DGASPC a pus bazele Centrului Comunitar Judeţean - Complex de Servicii Sociale Comunitare penru Copii şi Adulţi Cluj. Acesta ar urma să furnizeze servicii sociale specializate - suport şi asistenţă pentru familiile şi copiii aflaţi în dificultate, sprijin şi orientare pentru integrarea, readaptarea şi reeducarea profesională a tinerilor, consiliere - servicii şi acţiuni care au drept scop menţinerea, refacerea sau dezvoltarea capacităţilor individuale pentru depăşirea unei situaţii de nevoie socială. De asemenea, ar urma să fie furnizate servicii de îngrijire socio-medicală, de recuperare şi reabilitare, kinetoterapie, fizioterapie, terapie ocupaţională, psihoterapie, psihopedagogie, logopedie pentru copii şi persoane adulte cu deficienţe, în vederea integrării în societate.

În cadrul complexului va funcţiona un centru de zi/recuperare pentru copii cu autism, un centru de consiliere pentru integrare socio-profesională pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie, un centru de recuperare pentru copii cu handicap motor/fizic şi neuropsihic, un centru de recuperare pentru persoane adulte cu handicap fizic/motor, un centru de zi pentru bolnavii de Alzheimer şi un centru de consiliere pentru integrarea socio-profesională a persoanelor adulte cu dizabilităţi. Pentru acoperirea acestor servicii, ar urma să fie angajate 55 de persoane: un coordonator al centrului, un coordonator al personalului de specialitate, opt asistenţi sociali, opt psihologi, opt kinetoterapeuţi, şapte psihopedagogi, opt fizioterapeuţi, cinci asistenţi medicali, patru logopezi, patru îngrijitoare şi un muncitor de întreţinere.

Comenteaza