Zilele Clujului, “bătute în cui” în ultima săptămână din mai

Zilele Clujului, “bătute în cui” în ultima săptămână din mai
Consilierii locali vor dezbate, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre prin care se propune ca Zilele municipiului Cluj-Napoca să aibă loc în ultima săptămână din luna mai, începând cu 2011. Primarul Sorin Apostu a explicat că acest interval a fost clasificat drept cel mai potrivit pentru o astfel de manifestare în urma dezbaterilor publice organizate începând cu 2009 (foto), dar şi a unui sondaj efectuat în 2010.

La dezbaterea organizată la începutul anului de către municipalitate au fost alese pentru derularea zilelor oraşului lunile mai sau octombrie, având în vedere şi prezenţa studenţilor în oraş (în Cluj-Napoca învaţă circa 100.000 de studenţi - n. red.). La începutul verii, Primăria a demarat şi un sondaj printre clujeni, atât cu ajutorul unor urne amplasate în oraş, cât şi pe internet, pentru ca oamenii să voteze când doresc să aibă loc zilele oraşului. Au votat 4.046 de clujeni, dintre care 59,4% au menţionat că vor ca zilele oraşului Cluj-Napoca să aibă loc în ultima lună de primăvară.

“Am mai primit multe motivaţii în scris pentru luna mai. Este perioada în care vin cei mai mulţi străini, când se derulează cele mai multe conferinţe în mediul academic, dar şi medical, unele cu participare internaţională. De asemenea, este luna premergătoare Festivalului Internaţional de Film Transilvania - TIFF. Începând din 2011, vrem să organizăm acest eveniment - Zilele Oraşului -, de aceea am şi iniţiat proiectul de hotărâre, ca să avem timp pentru organizarea manifestării”, a explicat edilul Sorin Apostu.

Astfel, consilierii locali vor dezbate, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre prin care se propune ca Zilele municipiului să aibă loc în ultima săptămână din luna mai. “Iniţial, doream să propunem organizarea zilelor municipiului în a treia săptămână din luna mai tocmai pentru ca aceste manifestări să preceadă TIFF-ul. Din câte am fost informaţi, festivalul s-a decalat cu o săptămână, aşa că noi am decis să propunem ultima săptămână din luna mai. Deocamdată, nu s-a stabilit ce fel de evenimente vor fi organizate, nici bugetul pe care îl vom aloca. Trebuie mai întâi fixată data. După aceea, putem să ne aşezăm la masă şi să stabilim în detaliu cum vom sărbători”, a spus şi purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.


Etichete
Comenteaza