ALERTĂ alimentară! Un produs a fost retras de la vânzare din cauza unui pesticid

ALERTĂ alimentară! Un produs a fost retras de la vânzare din cauza unui pesticid

Un produs a fost retras de pe rafturile unui lanț de magazine din țară din motive de precauție, existând posibilitatea ca acesta să fie contaminat cu un pesticid.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis o alertă alimentară pentru un produs care era comercializat în rețeaua de magazine Mega Image, produsul fiind deja retras din magazine.

Este vorba despre „Gaea, Ulei de masline extravirgin pentru salata 500ml”, cu numărul de lot L4009, având data de expirare Iulie 2025.

”Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, urmând principiul precauției de contaminare încrucișată cu un alt lot la care s‐a detectat prezența pesticidului „clorpirifos”. Menționăm ca lotul L4009 cu termenul de valabilitate: Iulie 2025, nu s‐a detectat pesticidul „clorpirifos””, au transmis reprezentanții ANSVSA.

ALERTĂ alimentară! Un produs a fost retras de la vânzare din cauza unui pesticid

Astfel, cei care au cumpărat acest produs sunt rugați să nu îl consume și să îl distrugă sau să meargă în magazinele de unde l-au cumpărat pentru a-l returna. Pentru a vă primi banii înapoi, trebuie să prezentați bonul fiscal.

Consumatorii sunt rugați sa returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 24.05.2024.

”Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul.

Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 24.05.2024.

Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, au transmis reprezentanții Mega Image.

Comenteaza