Preşedintele Băsescu a spus, astăzi, că, în loc "să pună osul la treabă", politicienii îşi atuncă responsabilitatea privind fondurile europene, el cerându-le ambasadorilor din statele UE să transmită mesajul că România are nevoie de sprijin şi că proiectul său naţional este absorbţia integrală.
Comisia Europeană nu poate şi nu trebuie să facă vreun compromis în Ungaria, România sau alt stat membru UE, în contextul actualei crize financiare, a declarat vicepreşedintele CE Viviane Reding, într-un interviu acordat redactorului-şef al EurActiv Italia, Giampiero Gramaglia.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că susţinerea aderării la UE a Republicii Moldova rămâne o prioritate, iar în privinţa negocierilor în formatul "5+2" în problema trasnistreană România susţine poziţia Chişinăului şi se abţine în a da părţii moldovene propriile soluţii.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că de la semnarea în septembrie 2011 a declaraţiei referitoare la parteneriatul strategic al României cu SUA pentru secolul XXI, din partea americană s-a acţionat în mod deosebit pe zona economică, prin venirea unor companii ca Exxon, Chevron şi altele.
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, la Cotroceni, că nu este de acord cu instalarea unui sistem direct de comunicare la Cotroceni cu ambsadele României, solicitare fără precedent, el apreciind totodată că nu este bine ca în politica externă să se vorbescă pe două voci.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la întâlnirea cu diplomaţii români, că, în perioada 3-6 iulie, o majoritate parlamentară a considerat că "poate face ţăndări statul de drept", ceea ce a făcut ca România să fie "pusă sub lupa" aliaţilor săi.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că ştie foarte bine că sunt capitale în care ambasadorii statelor membre UE se întâlnesc fără a-l invita şi pe ambasadorul român, "tocmai pentru a discuta deschis situaţia din România".
Moody's a coborât perspectiva ratingului Uniunii Europene la "negativă", reflectând riscuri în privinţa Germaniei, Franţei, Marii Britanii şi Olandei, ţări care generează aproximativ 45% din veniturile bugetare ale UE, transmite Bloomberg.
Cadrele medicale care deţin sau intenţionează să înfiinţeze cabinete medicale în zonele rurale, precum şi societăţile medicale din aceste zone, că pot obţine finanţare nerambursabilă pentru activitatea pe care o desfăşoară.