Blended Intensive Program de succes organizat de Departamentul de Inginerie Mecanică - UTCN

Blended Intensive Program de succes organizat de Departamentul de Inginerie Mecanică - UTCN

Departamentul de Inginerie Mecanică din cadrul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică a UTCN a organizat în perioada 1-7 iulie 2024, o săptămână de studii intensive în cadrul „Programului intensiv mixt (BIP) pentru modelarea materialelor - testare și identificare a parametrilor”.

Departamentul de Inginerie Mecanică din cadrul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), a organizat în perioada 1-7 iulie 2024, o săptămână de studii intensive în cadrul „Programului intensiv mixt (BIP) pentru modelarea materialelor - testare și identificare a parametrilor”/Blended Intensive Program (BIP) on Material Modelling – Testing and Parameter Identification, Spring semester 2024.

Programul a reunit studenți cursanți din cadrul EUT+ cu studii de specialitate din domeniul ingineriei mecanice, civile, industriale și ingineriei materialelor. Prima parte s-a desfășurat în perioada 18 martie – 28 iunie 2024 și a cuprins întâlniri online, cu o ședință pe săptămână, susținute de 4 cadre didactice de specialitate. Temele abordate au cuprins subiecte privind proprietățile și structurile diferitelor materiale în diverse situații de solicitare, metode de testare a acestora, precum modelarea și aplicații în domenii de activitate diverse.

Cea de-a doua parte a programului BIP a constat într-o săptămână de studii experimentale desfășurată în laboratoarele UTCN. Astfel, studenții internaționali participanți la program au luat parte la diferite acțiuni practice de laborator privind încercări statice și dinamice pentru metale, materiale plastice, materiale fabricate aditiv, compozite etc. De asemenea, participanților le-au fost prezentate o serie de laboratoare de cercetare din domeniul mecanicii în cadrul UTCN. Totodată, studenții au avut parte de vizite la firme de profil unde au interacționat cu specialiști în domeniu și au asistat la prezentări pe diferite teme. 

Blended Intensive Program de succes organizat de Departamentul de Inginerie Mecanică - UTCN

Programul săptămânii a cuprins și activități recreative în orașul Cluj-Napoca, dar și în împrejurimi, de care participanții s-au bucurat într-un schimb intercultural și de prietenie.

Prima ediție a acestui BIP a fost organizată în luna iunie a anului trecut la Universitatea
de Științe Aplicate Hochschule Darmstadt, Germania, la care au participat studenți
internaționali de la Universitatea Tehnică din Riga (Letonia), Université de Technologie
de Troyes (Franța) și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (România).

Organizatorii ediției de la UTCN din acest an au fost domnii Prof. dr. ing. Mircea Dudescu și Conf. dr. ing. Radu Chiorean, alături de coordonatorii acestui program, Prof. dr. ing. Thomas Pyttel de la Hochschule Mittelhessen și Prof. dr. ing. Brita Pyttel de la Hochschule Darmstadt, Germania. Studenții implicați au avut parte de un schimb valoros de cunoștințe practice și s-au bucurat de locuri și oameni noi, apreciind această săptămână ca fiind o experiență unică. Ecourile și feed-back-urile studenților pe paginile de socializare au fost pline de entuziasm și recunoștință pentru tot ce au trait și au acumulat în aceste zile.

Comenteaza