Calculele calificării. Cum ajunge România în optimile de finală la EURO 2024

Calculele calificării. Cum ajunge România în optimile de finală la EURO 2024
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Echipa națională are o șansă mare de a obține calificarea în faza eliminatorie a turneului final din Germania.

Înaintea ultimei runde a Grupei E, România e lider, înaintea Belgiei, Slovaciei și Ucrainei, toate formațiile având același număr de puncte, 3. Pentru "Tricolori" urmează duelul împotriva Slovaciei, de la Frankfurt. Găsește inspirație pentru biletele tale verzi SuperSocial, cea mai mare comunitate de super pariori din România!

Echipa națională abordează partida cu încredere, având în vedere că un rezultat pozitiv, victorie sau egal, îi califică pe elevii lui Edi Iordănescu de pe una dintre primele două poziții. Mai mult, un posibil succes, căruia să i se adauge o înfrângere a Belgiei ar transforma România în câștigătoarea Grupei E.

Singurul scenariu negativ pentru "Tricolori" ar fi în cazul în care vor fi învinși de Slovacia, iar Ucraina ar evita un eșec împotriva Belgiei. În ipoteza în care ambele meciuri din grupă se încheie la egalitate ar fi posibile mai multe scenarii.

Dacă jocurile se vor termina cu același scor sau în partida dintre Belgia și Ucraina se vor înscrie mai puține goluri, clasamentul se va realiza pe baza golaverajului, iar România va încheia pe primul loc, urmată de Belgia, Slovacia și Ucraina.

De asemenea, în caz de egalitate la ambele partide, însă dacă belgienii vor înscrie mai mult decât românii se va ajunge la criteriul meciurilor directe, iar Belgia va ocupa prima poziție, în timp ce "tricolorii" vor fi pe locul secund.

Ambele partide ale Grupei E, Slovacia - România și Ucraina - Belgia se vor disputa miercuri, 26 iunie, de la 19:00. Vezi cotele Superbet pentru confruntarea cu Slovacia

Comenteaza