Ceremonialul de la Crucea Caraiman va fi reprogramat din cauza condițiilor meteo. Când va avea loc

Ceremonialul de la Crucea Caraiman va fi reprogramat din cauza condițiilor meteo. Când va avea loc
| Foto: rechitansorin - Depositphotos.com

Ceremonial militar şi religios care va avea loc la Crucea Caraiman a fost reprogramat din cauza condiţiilor meteorologice, anunţă, vineri, Ministerul Apărării Naţionale.

„Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, ceremonia militară şi religioasă de omagiere a eroilor neamului românesc, care era planificată a se desfăşura sâmbătă, 16 septembrie, la Monumentul Crucea Caraiman, a fost reprogramat pentru duminică, 17 septembrie, începând cu ora 11,30", arată sursa citată.

Evenimentul este organizat pentru a aduce un pios omagiu eroilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial pentru unitatea tuturor românilor, precum şi cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la inaugurarea monumentului şi a 10 ani de la înscrierea acestuia în Cartea Recordurilor.

În anul 2013, Crucea Eroilor Neamului de pe vârful Caraiman a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan. Recordul a fost omologat la 14 august.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza