Video Foto Chris Norman concertează la Cluj. În deschidere, Paul Ciuci (Compact) şi Ovidiu Lipan Ţăndărică

Chris Norman (Smokie), Paul Ciuci (Compact) şi Ovidiu Lipan Ţăndărică vor susţine un concert pe BT Arena, în 15 iunie 2023.

"În 15 iunie, la BT Arena va avea loc un concert de senzaţie Chris Norman şi-i avem invitaţi pe maestrul Ovidiu Lipan Ţăndărică şi pe maestrul Paul Ciuci. Pentru că sunt născut la Cluj, am ţinut să fie concertul întâi la Cluj, iar în toamnă vom organiza unul şi la Bucureşti. Chris Norman va cânta piesele clasice, asta cere lumea, dar şi de pe noul său album. La 72 de ani cântă foarte bine. Publicul clujean este avizat, iubeşte muzica de calitate, sunt extrem de multe hituri, cam 30 în total. Va fi un regal de muzică, iar alături de Chris Norman vor cânta şi Paul Ciuci şi Ovidiu Lipan Ţăndărică. Mă aştept ca sala să fie plină", a declarat, într-o conferinţă de presă, organizatorul concertului, Radu Groza.

Chris Norman, vocea inconfundabilă a trupei Smokie din anii '70, revine în România, pe 15 iunie 2023, de la ora 20,00, la BT Arena din Cluj Napoca. Trupa alături de care va concerta celebrul artist britanic la Cluj este formată din: Geoff Carline - chitară, voce, Martina Walbeck - Keyboards, pian, voce, Axel Kowollik - bass, voce, Dorino Goldbrunner - tobe, Rachel Parga - chitară, voce.

Chris Norman a devenit celebru în anii ‘70, fiind primul solist al formației Smokie. Primul lor album, “Pass It Around”, a fost lansat în 1975, dar primul hit, “If You Think You Know How To Love Me” a venit abia un an mai târziu. Piesa a ajuns No1 în majoritatea țărilor europene. Au urmat hituri precum “Don’t Play Your Rock’n’roll To Me”, “I’ll Meet You At Midnight”, “Needles And Pins” sau “Living Next Door To Alice”  

Chris Norman a fost influențat încă din copilărie de muzicieni precum Elvis Presley, Little Richard, The Beatles, The Rolling Stones sau Bob Dylan. A debutat pe scenă la începutul anilor ‘70, dar succesul a venit alături de trupa Smokie. În 1978 a înregistrat un duet cu Suzi Quatro, “Stumblin’ In”, piesă ce avea să ajungă până pe locul 4 și dincolo de ocean, în Billboard Hot 100. 

Anii ‘80 au venit cu oportunitatea unei cariere solo care a debutat cu un super hit, “Midnight Lady”. Piesa a fost un succes, s-a vândut în mai bine de 1 milion de exemplare, iar în Germania a stat 6 săptămâni pe primul loc. Au urmat piese precum “Some Hearts Are Diamonds” “Fearless Hearts” sau Broken Heroes”.

În 1994, Chris Norman a primit distincția „Starul video internațional al anului” de la CMT Europe pentru videoclipurile „Jealous Heart”, „The Growing Years” și „Red Hot Screaming Love”. În același an, Chris Norman a format o nouă trupă și a plecat în turneu pentru prima dată în ultimii șase ani.

Anii 2000 au venit cu participări la numeroase festivaluri și emisiuni de televiziune, cea mai cunoscută fiind “Comeback Show” de la televiziunea germană, unde a interpretat “Stumblin’ In” în duet cu C.C. Catch.

În  decembrie 2021, a lansat noul său album numit „Just A Man”, pe care l-a scris și înregistrat împreună cu vechiul său mentor și prieten Mike Chapman ca producător. Pe 4 noiembrie anul trecut, a lansat un nou album  intitulat ~Rediscovered Love Song~. Pe disc sunt piese foarte cunoscute din repertoriul lui Eric Clapton, Bee Gees, Roy Orbison sau Moody Blues, cântate în stilul inconfundabil al artistului britanic.

În perioada următoare, Chris Norman are anunțate concerte la Limassol (Cipru), Basel (Elveția), Munchen (Germania) sau Treungen (Norvegia).

Biletele se gasesc online.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza