Clujul, din nou în topul COVID. Mai multe localități au trecut de 2 la mie/ Cât e incidența în Cluj-Napoca

Clujul, din nou în topul COVID. Mai multe localități au trecut de 2 la mie/ Cât e incidența în Cluj-Napoca

Rata de incidență a infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut în ultima săptămână în județul Cluj.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna 27 februarie - 5 martie, s-au înregistrat 5.704 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, iar 46% dintre acestea au fost depistate în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Maramureş şi Braşov.

De asemenea, conform buletinului COVID de luni al Ministerului Sănătății, în județul Cluj erau internate 72 de persoane, dintre care 8 copii, iar la Terapie Intensivă se aflau 8 bolnavi în stare gravă, toți adulți. La nivel național erau internați 1.213 pacienți, dintre care 114 la ATI. 

Rata de incidență continuă să crească în județul Cluj. În ultima săptămână a urcat la 1,09 cazuri la mia de locuitori, iar numărul cazurilor active de boală a trecut din nou de 1.000. În urmă cu o lună, rata de incidență era 0,67 la mie, cu 512 cazuri de boală în tot județul.

Coeficientul a crescut și la Cluj-Napoca și a ajuns la 1,82 la mie, în condițiile în care luna trecută era 0,79 la mie. 

Potrivit raportului DSP Cluj, în intervalul 19 februarie - 4 martie, în județ erau active 1.085 de cazuri de boală, dintre care 613 în Cluj-Napoca. 

La nivel de județ, peste pragul de 1 la mie sunt 21 de UAT-uri, iar alte 5 au trecut de pragul de 2 la mie - este vorba despre comunele Aiton, Aluniș, Cățcău, Gilău și Țaga. 

 

Comenteaza