Foto Colaborare între Institutul Cultural Român din New York și Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj, într-un proiect de amenajare a unui spațiu newyorkez

Facultatea de Arhitectură și Urbanism (FAU) a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a răspuns invitației lansate de Institutul Cultural Român (ICR) din New York (NY), de a contribui la transformarea sediului său din inima Manhattan-ului, într-un centru cultural modern și polivalent, prin amenajarea unui spațiu de evenimente în aer liber.

Studenții arhitecți, sub coordonarea profesorilor lor, au fost invitați să ofere soluții viabile de amenajare a unei terase adiacente institutului, sub forma unei veritabile scene culturale, aptă să găzduiască, sub cerul liber, concerte, expoziții, proiecții de film, recepții, evenimente sociale, activități de relaxare și recreere.

Proiectele cele mai originale și mai reușite, realizate pe întreg parcursul primului semestru al anului universitar 2022-2023, în cadrul disciplinelor Arhitectură de Interior și Proiectare specializată – interior, coordonate de Ș.l.dr.arh. Paul Moldovan, au făcut obiectul unei expoziții intitulate RCI under open skies (ICR sub cerul liber), organizată la Galeria ”Brâncuși” a ICR New York în perioada 2-7 martie 2023.

50 de studenți arhitecți au imaginat 25 de posibilități viitoare pentru aripa exterioară a Institutului Cultural Român de la New York, menite să găzduiască efervescența vieții urbane metropolitane sub cerul liber al celebrului ‘Big Apple’.

Expoziția de proiecte de idei a fost susținută de o echipă de 6 studenți arhitecți - Luca Bota, Ștefan-Andrei Hanc, Ilinca-Ioana Ilovan, Iulia-Alexandra Stoichiță, Luca-Ștefan Vasilescu, Alexandra Zogorean - și două cadre didactice - Ș.l.dr.arh. Paul-Mihai Moldovan și Asist.dr.arh. Alina-Elena Voinea - delegați să prezinte publicului newyorkez, viziunile exprimate prin proiectele panotate.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza