Poliţiştii clujeni, în slujba cetăţeanului Culiţă Sterp. Povestea unui accident intens „protejat”

Poliţiştii clujeni, în slujba cetăţeanului Culiţă Sterp. Povestea unui accident intens „protejat”

Poliţiştii clujeni, plătiţi din banii contribuabililor, au acţionat cu sârguinţă o noapte şi o zi pentru a proteja cu orice preţ acţiunile de pomină ale unui manelist celebru, zis Culiţă Sterp. Iar ziariştii au luat foc încercând să le smulgă oareșce informații bugetarilor.

Trubadurul se afla la Cluj-Napoca pentru a filma un videoclip, potrivit surselor din presa naţională. Însă omul s-a luat cu băutura, miercuri spre joi noaptea, iar Necuratul l-a impins la volanul SUV-ului său, pe care l-a accelerat peste viteza legală şi a traversat oraşul hai hui, pe verde, pe roşu, pe ce a prins.

Apoi s-a împiedicat de un radar şi s-a ales cu o „maşinuţă” de poliţie după el, care probabil cunoscând cui aparţine SUV-ul, s-a asigurat că ajunge în siguranţă până la locul unde a produs un accident şi a băgat un om în spital. De acolo Culiţă, spun gurile rele, ar fi dat fuga la toaleta şantierului de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Adică a fugit de la locul accidentului.

De mirul lumii e că presa clujeană s-a rugat o zi întreagă de IPJ Cluj să ofere informaţiile necesare, în urma acţiunilor şoferului Culiţă Sterp. Dacă poliţiştii clujeni s-au supărat pe ziarişti că au aflat prea devreme cine era „protejatul” de la volanul  SUV-ului care a produs accidentul joi noaptea, la ora 2, pe o şosea liberă ca în palmă, lovind probabil singura maşină care circula în zonă şi, pe deasupra, respecta şi codul rutier, atunci ar fi trebuit să îşi înghită supărarea şi să acţioneze ca şi cum salariul lor l-ar primi şi din buzunarele ziariştilor, da chiar al acelora care cerşeau informaţii. Lucru care e perfect adevărat, deoarece şi din salariile ziariştilor merg destui bani la bugetul de stat pentru a umfla salariile poliţiştilor.

În acelaşi timp adevărat mai e şi faptul că acest trubadur modern:
1. A condus băut.
2. A depăşit viteza legală.
3. A fugit de radar/poliţie.
4. A trecut pe culoarea roşie a semaforului.
5. A făcut un accident cu victimă spitalizată (probabil chiar cu „maşinuţa” de poliţie după el)
6. A fugit de la locul accidentului.

Totuşi, oricât adevăr ar fi în aceste acţiuni, ele au ajuns la presă, cu picătura, intenţionat formulate ambiguu, trunchiate şi aproape smulse cu forcepsul de la o instituţie care ar trebui să îşi protejeze şi respecte TOŢI cetăţenii, de un asemenea individ dedat la fapte, unele dintre ele pedepsite, chiar de codul penal.

Oare mai sunt şi alte adevăruri? Drug-test? Posesie de droguri? Sau acestea sunt doar poveşti mincinoase de seară, din gura târgului clujean pe care nu o mai poate închide nimeni de necaz că nu se poate comunica normal cu poliţia clujeană în anul 2022?

În timp ce IPJ Cluj probabil mai cosmetiza o informare de presă pentru Culiţă Sterp, precizând cu atenţie în jurul orei 8 seara câţi bănuţi a luat amendă „săracul” manelist, ziariştii clujeni au pornit pe net cu jalba în proţap tocmai la ministrul Bode, iar acolo s-a încheiat cu baletul IPJ Cluj printre cuvintele cele mai alese pentru a proteja imaginea manelistului. De ce? Deoarece IGPR a reacţionat rapid cu o comunicare mai clară, da şoferul iute de picior, de pahar, de pedală și de ce o mai fi, a fost reţinut în cele din urmă.

„Polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore a conducătorului auto în vârstă de 30 de ani, din județul Hunedoara, implicat în cursul nopții în accidentul rutier produs în centrul municipiului Cluj-Napoca (...)” , a reacţionat IGPR, după sesizarea ministrului. Aşa că noapte bună, am încălecat pe-o şa, şi am spus povestea aşa... Aşa cum s-a priceput azi... Poate mâine, la lumină vom pricepe mai multe.  

Comenteaza