Florina Ilis, între scriitorii români selectaţi la Salonul de Carte de la Paris din 2013, când România este ţară invitată

Florina Ilis, între scriitorii români selectaţi la Salonul de Carte de la Paris din 2013, când România este ţară invitată
Scriitoarea Florina Ilis se numără printre cei 27 de scriitori selectaţi de organizatorii prestigiosului Salon al Cărții de la Paris pentru a reprezenta literatura română, în contextul în care România este ţară invitată de onoare a evenimentului.

Florina Ilis a publicat recent volumul de proză „Vieţile paralele", editat de Cartea Românească şi care are în centru personalitatea lui Mihai Eminescu. Autoarea, stabilită la Cluj, a cunoscut consacrarea odată cu romanul „Cruciada copiilor" (ed. Cartea Românească, 2005) distins cu numeroase premii, inclusiv cu cel de - „cartea anului 2005" în România şi tradus până în prezent în cinci limbi. Scriitoarea a publicat până acum proză, poezie, respectiv teatru şi studiu.

Lista cu autorii selectaţi pentru a reprezenta România la Salonul internaţional de carte de la Paris a fost postată pe site-ul oficial al Institutului Cultural Român (ICR), organizator, din 2009, al standului României la prestigiosul eveniment editorial din Franţa.

Cei 27 de scriitori care vor reprezenta literatura română la Salon du Livre sunt: Gabriela Adameșteanu, Radu Aldulescu, Ștefan Baștovoi, Ana Blandiana, Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Petru Cimpoeșu, Nicoleta Esinencu, Florina Ilis, Doina Ioanid, Gabriel Liiceanu, Dan Lungu, Norman Manea, Alina Nelega, Andrei Oișteanu, Andrei Pleşu, Marius Popescu, Răzvan Rădulescu, Adina Rosetti, Bogdan Suceavă, Ileana Surducan, Alex Tamba, Lucian Dan Teodorovici, Dumitru Țepeneag, Eugen Uricaru, Matei Vișniec și Varujan Vosganian.

„Vor fi reprezentate toate generațiile literaturii române și toate genurile literare, de la poezie, roman, eseu până la banda desenată. Publicul larg și profesionistii lumii literare și editoriale internaționale vor avea ocazia de a întâlni autorii români selecționați pe toată durata Salonului", subliniază reprezentanţii ICR, într-un text postat pe site-ul instituţiei. Conform lor, dobândirea de către România a statutului de ţară invitată la Salon du Livre reprezintă „o ocazie istorică pentru promovarea valorilor literaturii române".

La ediţia 2013 a Salonului de carte vor fi reprezentate 45 de ţări, fiind aşteptaţi 35.000 de profesionişti din mediul editorial. În 2011 evenimentul a fost vizitat de 190.000 de persoane, fiind prezenţi peste 2.000 de autori din 40 de ţări.

Decizia cu privire la desemnarea României ca ţară invitată de onoare la Salon du Livre 2013 a fost anunţată în aprilie 2012 de Sindicatul Naţional al Editorilor din Franţa.

 

Etichete
Comenteaza