Realizatorii spectacolului "Strigăte şi şoapte", intervievaţi de jurnaliştii coreeni

Realizatorii spectacolului
Realizatorii şi protagoniştii spectacolului "Strigăte şi şoapte", de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj (TMSC) au participat la un dialof cu presa japoneză, cu ocazia celor patru reprezentaţii susţinute la începutul acestei luni la Teatrul Naţional din Seul.

La conferinţa de presă, organizată pe 30 aprilie, au participat regizorul spectacolului, Andrei Şerban, directorul TMSC, Tompa Gabor, directorul adjunct artistic, Andras Visky, respectiv actorii din distribuţie.

"Gábor Tompa a precizat că al doilea turneu în capitala Coreei de Sud (în 2011 spectacolul Richard III de William Shakespeare, regizat de Gábor Tompa, s-a jucat la LG Arts Center) reprezintă pentru Teatrul Maghiar de Stat o mare bucurie şi o onoare. A adăugat că la Seul trupa s-a întâlnit cu un public deosebit de sensibil. Andrei Şerban a vorbit despre atmosfera trilogiei regizate de el la Teatrul Maghiar din Cluj, iar Zsolt Bogdán a mărturisit că pentru el este o mare bucurie să joace din nou în faţa publicului coreean. Conferinţa de presă a fost urmată de un prânz copios, în timpul căruia am ascultat coloana sonoră a spectacolului Strigăte şi şoapte", au menţionat reprezentanţii TMSC, într-un comunicat transmis presei.

Amintim, între 28 aprilie şi 6 mai TMSC efectuează un turneu în Coreea de Sud, la Seul, unde prezintă patru reprezentaţii ale spectacolului "Strigăte şi şoapte", regizat de Andrei Şerban, după filmul omonim al lui Ingmar Bergman. Trupa teatrului clujean a mai efectuat un turneu în Coreea de Sud în 2011.

"Strigăte şi şoapte" este unul din cele mai apreciate spectacole din ultimii ani de la TMSC, fiind distins cu premiile UNITER pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie - Andrei Şerban şi cel mai bun actor în rol principal - Bogdan Zsolt.

Comenteaza