După blocurile gri se improvizează FOTO / VIDEO

După blocurile gri se improvizează FOTO / VIDEO
Trei tineri actori le-au oferit momente de destindere câtorva zeci de locuitori din Mănăştur sâmbătă după-amiază, în cadrul unui spectacol de improvizaţie organizat "la terenuri".

Din public au făcut parte numeroşi copii, dar şi tineri şi oameni mai în vârstă, curioşi de ce vor să le propună artiştii.

Cei trei protagonişti, Dragoş Muscalu, amfitrionul spectacolului, "Bob" Rădulescu şi Matei Rotaru, ultimul dintre ei actor la Teatrul Naţional din Cluj, membrii ai companiei "Play", ajutaţi de Tibi, din Satu-Mare, au alternat mai multe tipuri de improvizaţii, între care relatarea în diferite stiluri - de tip telenovelă, horror, aventură - a unei poveşti ţesute cu ajutorul sugestiilor spectatorilor, respectiv redarea "în triunghi" a relaţiilor profesor - candidat la examen, doctor - asistent, comandant - subaltern.

Astfel, spectatorii au avut ocazia de aa vedea cum "traducătorul fidel" Alfred a găsit comoara pierdută din Oceanul Pacific, sau cum e să fii culegător de căpşuni în Spania.

Nu de puţine ori replicile găsite pe moment de protagonişti au stârnit amuzamentul celor prezenţi. Chiar dacă spectacolul nu a fost efectiv despre viaţa din Mănăştur, cum era anunţat în programul festivalului şi dacă din trupa de improvizatori au lipsit doi dintre componenţi experimentul teatral s-a dovedit unul cu suficientă priză la spectatori, încât să merite o continuare, poate într-o formă îmbunătăţită, în viitor.

Spectacolul de improvizaţie din cartierul Mănăştur a fost realizat de echipa "La Terenuri" şi a fost integrat în festivalul Colours of Cluj, care se desfăşoară între 1-4 august.

 

Comenteaza