Tompa Gabor montează o piesă de teatru în Coreea de Sud

Tompa Gabor montează o piesă de teatru în Coreea de Sud
Directorul Teatrului Maghiar din Cluj, Tompa Gabor, montează spectacolul "Moartea lui Danton" de Georg Büchner la Seoul Arts Center din capitala Coreei de Sud. Repetițiile spectacolului au început pe 16 septembrie, într-o adaptare realizată de András Visky.

Rolurile principale sunt interperate de actorii: Park Ji-Il (Danton), Yoon Sang-Wha (Robespierre), Lee Jae-Jun (Saint Just), Moon Hyung-Joo (Julie). Din distribuție face parte și Lee Jaram, actrița care a încântat publicul clujean cu spectacolul Ukcsuk-Ga, prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru INTERFERENȚE, ediția 2012.

În spectacolul "Moartea lui Danton Lee Jaram" joacă un personaj care nu se regăsește în textul lui Büchner, cel al unui actor ambulant, un fel de înger al istoriei, special creat pentru actriță.

Premiera spectacolului va avea loc pe 3 noiembrie la Teatrul Towol al Seoul Arts Center.

Instituția din capitala Coreei de Sud este cel mai mare complex cultural al țării, care anul acesta împlineşte 25 de ani de existenţă. În cadrul centrului funcționează mai multe săli de concerte, muzee și săli de spectacole. Teatrul Towol, în care va avea loc spectacolul montat de Gábor Tompa, s-a deschis anul acesta în luna februarie după o perioadă de 2 ani de lucrări de restaurare, capacitatea sălii fiind acum de o mie de locuri.

 

 

Comenteaza