Spectacolul lui Tompa Gabor, sold out în Coreea

Spectacolul lui Tompa Gabor, sold out în Coreea
Spectacolului "Moartea lui Danton" de Georg Büchner, în regia lui Tompa Gabor, s-a jucat pe scena Teatrului Towol din Seoul Arts Center, în prezenţa a 1.000 de spectatori. Celelalte 17 reprezentaţii programate până pe 21 noiembrie sunt deja sold out.

„Am păstrat numele personajelor, dar vreau să transmit spectatorilor mesajul universal pe care piesa îl conţine. Aşa că, în loc să povestim numai despre evenimentele istorice, ne-am concentrat în special asupra relaţiilor sau conflictelor dintre personaje", a spus Tompa Gabor.

Deşi personajul nu există în textul lui Büchner, Gábor Tompa şi András Visky, care s-a ocupat de adaptarea scenică, au scris un rol special pentru interpreta de muzică tradiţională coreeană, Lee Jaram, foarte apreciată în Coreea. Lee Jaram joacă rolul Comediantului, în care se comprimă de fapt 30 de roluri, ea jucându-le pe toate acestea. Actriţa a putut fi văzută de către publicul Festivalului Internaţional de Teatru INTERFERENŢE 2012, în spectacolul Ukcuk-Ga care a avut un real succes.

Rolurile principale sunt interpretate de actori coreenei renumiţi: Park Ji-Il (Danton), Yoon Sang-Wha (Robespierre), Lee Jae-Jun (Saint-Just) şi Moon Hyung-Joo (Julie).

Comenteaza