Două spectacole-recital de Ziua Internaţională a Poeziei, la Teatrul Naţional Cluj

Două spectacole-recital de Ziua Internaţională a Poeziei, la Teatrul Naţional Cluj
Clujenii sunt invitaţi vineri, 21 martie, de Ziua Internaţională a Poeziei, la două spectacole-recital, la Teatrul Naţional din Cluj.

Astfel, la ora 19:00, la Studio „Art Club" va avea loc reprezentaţia spectacolului "Atenţie, cad îngeri!" după poeme de Sânziana şi Marcel Mureşeanu, în regia Medeea Iancu, cu Elena Ivanca.

Al doilea spectacol este programat tot la ora 19:00, la Studio „Euphorion". Sorin Leoveanu va susţine un one-man show cu poeme de dragoste intitulat "Împreună".

Biletele se găsesc la Agenţia Teatrală din Piaţa Ştefan cel Mare, precum şi online pe platforma biletmaster.ro.

În data de 21 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Poeziei (World Poetry Day). Aceasta a fost declarată de către UNESCO, în anul 1999, drept o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale. De asemenea, Ziua Internaţională a Poeziei urmăreşte să susţină creaţia poetică, stabilirea unui dialog între poezie şi alte genuri ale creaţiei, editarea şi promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.

„Ca o expresie profundă a minţii umane şi ca o artă universală, poezia este un instrument pentru dialog şi apropiere. Diseminarea poeziei ajută la promovarea dialogului între culturi şi înţelegerea între popoare, deoarece oferă acces la exprimarea autentică a unui limbaj", extras din mesajul directorului general al UNESCO, Irina Bokova, cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei.

Comenteaza