Zilele Culturale Maghiare aduc o nouă microstagiune

Zilele Culturale Maghiare aduc o nouă microstagiune
Teatrul Maghiar de Stat pregăteşte, cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, o microstagiune în cadrul căreia vor fi pregătite evenimente dedicate atât celor mici, cât şi adulţilor.

În perioada 21-24 august, publicul clujean este invitat în Cortul Teatrului, ce va fi amplasat pe str. Mihail Kogălniceanu. În incinta sa vor fi organizate mai multe activităţi dedicate copiilor, printre care se numără „Terasa piticilor", ce va putea fi vizitată zilnic între orele 11:00-13:00, „Teatrul de lectură" (între orele 14:00-16:00) şi „Bungalou" (între orele 16:00-18:00). În acelaşi timp, adulţii vor putea participa şi ei la diverse activităţi.

Programul pentru copii include lecturi de povești și un concurs de basme, cei mici având posibilitatea să se întâlnească cu personajele preferate ale musicalului Vrăjitorul din Oz de Frank L. Baum - Tibor Zalán. Adulții vor putea alege, la rândul lor, dintre programele de teatru-lectură și întâlnirile inedite cu actorii teatrului (garden party și Living Room). Totodată, vor putea participa la un curs de dans condus de membrii companiei sau la concursul cu premii, dedicat fanilor teatrului. În pauzele dintre programe , publicul este așteptat la Cerdac, unde va putea răsfoi publicațiile mai vechi și mai recente ale teatrului.

În oferta teatrală a programului pentru Zilele Culturale Maghiare sunt incluse mai multe spectacole ale Teatrului Maghiar: Unchiul Vania de A. P. Cehov, în regia lui Andrei Șerban, poate fi văzut pe 19 august, de la ora 19:00, și pe 24 august de la ora 17:00, iar spectacolul Dantelă după romanul Mamó de Angi Máté este programat joi, 21 august de la ora 19:00 în Sala Studio. Nu în ultimul rând, cea mai recentă premieră a teatrului, spectacolul-concert Serena in X-tremis, va fi jucat  pe scena din Str. Kogălniceanu miercuri, 20 august de la ora 18:00.

În foaierul teatrului, între 19 şi 24 august, între orele 10:00-16:00, va avea loc expoziția de fotografii a artistului din Miercurea Ciuc, István Fodor, intitulat "Țara secuilor văzută de sus". Expoziția va fi deschisă oficial de Gábor Tompa, directorul general al teatrului, sâmbătă, 23 august de la ora 18:30.

Totodată, cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, vor avea loc şi două spectacole invitate: luni, 18 august, se va juca, de la ora 19:00, spectacolul Teatrului Național Târgu Mureș, Compania Tompa Miklós, Recviem pentru o casă, de Éva Medgyessy, iar miercuri, 20 august, de la ora 17:00, actrița Boróka Bartha va prezenta monodrama Astă-seară Lola Blau de Georg Kreisler.

Comenteaza