Opera ocupă Sala Polivalentă VIDEO

Opera ocupă Sala Polivalentă VIDEO
Concertul de Crăciun al Operei Române va avea loc în noua sală multifuncțională a Clujului.

 

Opera Română se pregătește de evenimentul artistic al finalului de an, Concertul extraordinar din ajunul Crăciunului. Va fi un spectacol de dimensiuni impresionante, care va îmbina opera, opereta, musicalul, baletul și cântecele tradiționale de Crăciun.

Invitați de gală: Grigore Leșe și Marcel Pavel

Grigore Leșe a absolvit Academia de Muzica Gheorghe Dima, din Cluj-Napoca, Facultatea de Interpretare (fagot), azi fiind doctor în muzică și profesor asociat al Facultății de Litere, Universitatea București, și al Universității de Muzică București. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al Maramureșului său natal și marcând evenimente importante din viața omului. Leșe cântă și la diverse instrumente muzicale.

Marcel Pavel este absolvent al Universităţii Naționale de Muzică București, secția canto clasic. În prezent este compozitor și poliinstrumentist, cunoscând chitara bas, contrabasul, violoncelul, pianul și percuția. Începând din 1981 a susținut numeroase turnee în străinătate: Olanda, Germania, Italia, Belgia, Franța (Paris), Elveția (Lausanne, Geneva), Austria, Polonia, Egipt, Israel, Statele Unite ale Americii, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia, Cipru, Estonia, Republica Moldova. Albumul "Frumoasa mea" a fost vândut în 250.000 de exemplare și a fost recompensat cu Discul de Platină.

Spectacolul de vineri, 19 decembrie, va începe la ora 19:00 și va avea loc în Sala Polivalentă. Iată că, după ce în vară au cântat în Piața Unirii, artiștii Operei Naționale ocupă un nou spațiu mai puțin convențional. Este, de altfel, primul eveniment de asemenea anvergură organizat în noua sală multifuncțională a Clujului. Biletele se găsesc la agenția teatrală și pe eventim.ro.

Iată aici promo-ul evenimentului.

 

Comenteaza