#Haikunoi, picnic poetic la Institutul francez

#Haikunoi, picnic poetic la Institutul francez
În acest an, luna francofoniei va fi marcată de un eveniment de talie naţională, un picnic francofon, ce va avea loc în acelaşi timp în 20 de localităţi din România. Scopul este de a reuni tinerii francofoni români cu personalităţile din lumea diplomatică, culturală şi de afaceri în vederea facilitării schimburilor de idei în ceea ce priveşte limba franceză, francofonia în România şi de a promova multilingvismul

În cadrul picnicului, programat în 17 martie, mai mulţi ambasadori ai ţărilor francofone vor participa la evenimentele organizate în cele 20 de localităţi din România. Astfel, Excelenţa Sa, Francois Saint-Paul, Ambasadorul Franţei în România, va participa la evenimentul organizat la Palatul Culturii din Poieşti. Totodată, printre Ambasadorii prezenţi la evenimente se numără şi E.S. Dna Joanne Lemay, Ambasadoarea Canadei, care va fi prezentă la Craiova, E.S. Dna Faouz El Achchabi, Ambasadoarea Regatului Maroc în România, prezentă la Piteşti, şi E.S. Dl. Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Confederaţei Elveţiei, prezent la Piatra Neamţ.

În Cluj-Napoca, evenimentul va avea loc la Institutul Francez şi se va bucura de participarea Consulului onorific al Franţei la Cluj, Pascal Fesneau. Persoanele prezente la picnic vor avea ocazia de a compune poezii haiku în fanceză sub îndrumarea scriitoarei Florina llis, laureată a premiului Courrier International şi de a face o călătorie pe câteva dintre cele 20 de străzi cu nume franceze ale Clujului ghidaţi de istoricul şi scriitorul Ovidiu Pecican. Ceaiul, cafeaua şi clătitele sunt din partea casei.

Întâlnirea va începe în fiecare oraş la ora 12 cu activităţi propuse de organizatori. La ora 14 toţi participanţii vor publica poeziile pe pagina personală de Facebook, folosind hashtag-ul #haikunoi2015.

 

Comenteaza