"Sfere angulare": expoziţie de ceramică autocontradictorie

Galeriile Minerva vor găzdui începând de miercuri expoziția de artă intitulată "Sfere Angulare", a artistului Vasile Cătărău.

Printre elementele definitorii ale tânărului ceramist se numără căutarea și descoperirea lumii ca materialitate și idee, contrarii și sinteză, dualism și monism, fapt ce se poate observa şi în lucrările sale. Astfel, pentru Cătărău icosaedrul, octaedrul, cubul, piramida şi dodecaedru sunt principalele surse de inspiraţie, care capătă o neașteptată materializare în faptul că sunt alcătuite din sfere. 

"Sfere angulare, titlul expoziției lui Vasile Cătărău este autocontradictoriu, dar generos atunci când termenul este transpus plastic. Ceramistul caută să ne arate prin contrastul dintre alb și negru, întuneric și lumină, sferic și angular că "dualitatea este imperfectă", că în fond "Lumea e un singur zeu", cum spune Timaios", susţin organizatiorii expoziţiei.  

Aceasta va fi vernisată de conferenţiarul universitar Marius Georgescu de la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca și de Pușcașu Vincentziu, student la Istoria artei a Universității Babeș-Bolyai. Evenimentul va avea loc miercuri de la ora 19:00  în sala Cs. Gyimesi Eva din incinta Galeriilor Minerva, situate pe str. Napoca 16.

Comenteaza