Prințul Harry a vizitat expoziţia de pictură „Peisaje transilvănene”

Prințul Harry a vizitat expoziţia de pictură „Peisaje transilvănene”
Expoziția de pictură „Peisaje transilvănene”, a artistei britanice Clare Inskip, este găzduită de Institutul Cultural Român din Londra.

Autoarea expoziţiei, Clare Inskip, a luat parte, în anul 2013, alături de alţi artişti britanici, la o tabără de pictură în România cu sprijinul ASR Prinţul Charles, care a avut ca rezultat o expoziție colectivă deshisă anul trecut tot la ICR Londra, în contextul „Festivalului Transilvania", cu prilejul împlinirii a zece ani de existență a Fundației româno-britanice ADEPT, expoziţie la care prinţul de Wales a fost oaspetele de onoare.

Prințul Harry, care patronează el însuși mai multe inițiative caritabile, împărtășește preocupările tatălui său, ASR Prințul Charles, pentru proiectele de conservare a patrimoniului natural și istoric din zona Transilvaniei și s-a arătat încântat să poată participa la evenimenul organizat marti seara de ICR la Londra.

ASR Prințul Harry a fost intâmpinat de dl. Mihnea Motoc, ambasadorul României, și de dl. Dorian Branea, directorul ICR Londra si a petrecut aproape o oră în galeria Institutului. Printul a parut interesat de tema vernisajului si de lucrarile expuse, privindu-le pe indelete si angajându-se în lungi conversații cu ceilalți invitați, relateaza organizatorii.

Expoziția face parte dintr-un şir de evenimente organizate de ICR Londra prin care Institutul urmărește să prezinte publicului din capitala Marii Britanii aspecte definitorii ale culturii noastre prin intermediul lucrărilor unor artişti britanici cunoscuţi - plasticieni, fotografi, dar și scriitori, având în același timp scopul de a crea o arhivă britanică a descoperirii României cu ajutorul mai multor arte.



„Peisaje transilvănene" cuprinde un set de 60 de picturi şi câteva sculpturi inspirate de călătoriile artistei în Transilvania şi de fascinaţia acesteia pentru spaţiul românesc.

Comenteaza