CinEd, proiect european de educaţie cinematografică, ajunge la Cluj

CinEd, proiect european de educaţie cinematografică, ajunge la Cluj
În cadrul Festivalului Filmului European, eveniment ce se va desfăşura în acest sfârşit de săptămână la Cluj-Napoca, va avea loc şi o proiecţie educativă CinEd, cu intrare gratuită, la care sunt invitaţi elevi, părinţi şi profesori.

Astfel, sâmbătă, 21 mai 2016, CinEd ajunge la Cluj, cu proiecţia filmului "Pierrot nebunul/ Pierrot le fou" (Franţa, 1965), în regia lui Jean-Luc Godard. Una dintre cele mai îndrăgite creaţii ale regizorului francez, avându-i în rolurile principale pe Jean Paul-Belmondo şi Anna Karina, filmul este o poveste de dragoste şi de aventuri: Pierrot şi iubita sa Marianne fug împreună în sudul Franţei, într-o călătorie din care nu lipsesc traficul de arme, comploturile politice, urmăririle, dar nici romantismul. Proiecţia este destinată mai ales elevilor de liceu şi va avea loc la cinema Mărăşti, de la ora 12.00.

După vizionarea filmului va avea loc o discuţie cu criticul de film Andra Petrescu, în timpul căreia elevii şi profesorii vor putea să afle mai multe detalii despre programul CinEd, ce își propune ca un număr tot mai mare de copii și tineri din Europa să aibă acces la filme de artă europene, în școli și în afara lor, astfel încât aceștia să poată deveni spectatori activi, cu viziuni critice și un orizont cultural mai larg, nu doar cel propus de blockbuster-urile atât de la îndemână.

Până acum peste 150 de cadre didactice şi bibliotecari au asistat la formări gratuite, în 5 orașe diferite: București, Buzău, Galați, Craiova și Alexandria.

Proiectul CinEd a fost lansat în 7 țări partenere, Franța, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Republica Cehă şi România, mai multe urmând să se alăture începând cu 2017.

 

Etichete
Comenteaza