Pictorul Adrian Ghenie, care a studiat la Cluj, despre tablourile sale vândute cu milioane

Pictorul Adrian Ghenie, care a studiat la Cluj, despre tablourile sale vândute cu milioane
Pictorul român de succes, Adrian Ghenie, care a studiat la Cluj, a explicat, într-o întâlnire cu liceeni în Alexandria, că povestea succesului său este mai degrabă „povestea unor ţepe".

 

În ce priveşte fabuloasele sale vânzări, Ghenie a cerut ca „Ştirile de la ora 5" să nu îi mai numere milioanele. Asta pentru că el şi-a vândut acele picturi cu multă vreme în urmă, fără - aşa cum era de bănuit - să aibă un contract de drepturi de autor sau alte mecanisme similare ale pieţei de artă pentru protejarea artistului.

„Mi-am dat acele lucrări pe degeaba sau pe foarte puţin. Acum ei (? - n. red.) şi le vând între ei, la diverse case de licitaţii", a explicat pictorul, care consideră faptul că el stă acum şi află că a mai vândut o lucrare de câteva milioane o tipică „ţeapă".

Ceea ce Ghenie, însă, a omis să spună este cu cât creşte acest fapt valoarea de piaţă a lucrărilor sale proaspăt ieşite din atelier, care de-acum înainte nu mai sunt un simplu obiect artistic, ci „un Ghenie", aşadar un bun dorit de colecţionarii bogaţi din Occident, scrie adevarul.ro.

 

 

 

Comenteaza