Al Di Meola concertează la Opera Naţională

Al Di Meola concertează la Opera Naţională
Renumitul chitarist și compozitor american de jazz-fusion, Al Di Meola, revine în Cluj-Napoca cu un nou concert - Music of Di Meola, Piazzolla & Lennon - McCartney. Marţi, 13 iunie, la Opera Naţională.

Într-un interviu recent, Di Meola susținea că publicul din România este printre favoritele sale din lume pentru că publicul român iubește muzica lui, iar el iubește concertele din România. Artistul vine la Cluj-Napoca tocmai de la Timișoara, unde a susținut un concert duminică seara.

Di Meola nu și-a dezamăgit publicul și timp de câteva zeci de minute cei prezenți au luat partea la o călătorie muzicală pe ritmuri de jazz alături de artist. Concertul este o călătorie între melodiile artistului, compozițiile lui Piazzolla și interpretările cu Lennon / McCartney. Nu au lipsit compoziții noi, care nu sunt încă înregistrate, dar care au încântat publicul timișorean.

Pentru concertul de marţi, de la Cluj-Napoca, accesul spectatorilor la eveniment va fi permis începând cu ora 19:00, în condiţiile în care concertul începe la ora 20:00, iar organizatorii recomandă acestora să vină din timp pentru a evita aglomeraţia și pentru a reuși să intre în sală până la ora la care va începe spectacolul.

În ziua evenimentului biletele vor putea fi cumpărate numai de la birourile Diesel Events sau de la casieria de bilete a Operei Române. Prețurile biletelor sunt de la 149 la 298 de lei. Artistul a cântat alături de formația lui Chick Corea, Return to Forever, în anii de studenție la Berklee Colege of Music, Boston (1974-1976). A cântat, de asemenea, în orchestra cu Stanley Clark, Ian Hammer, Paul Simon, John McLaughlin şi Paco de Lucia.

A avut colaborări cu Chick Corea, Paco de Lucia, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, violonistul Jean Luc Ponty, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larrv Coryell, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Jaco Pastorius, Les Paul, Steve Vai, Frank Zappa, Milton Naciemento, Egberto Gismonti, Jimmy Page, Tony Williams, Stanley Clarke sau Stevie Wonder.

Comenteaza