"Răzbunarea țigăncii", film turnat la Cluj, proiectat gratis la Cinema Dacia

Miniseria "Răzbunarea ţigăncii'' ("Pălăria fatală și nazistul" și "Pălăria fatală și Horthy"), filmată la Cluj, va putea fi vizionată gratuit la Cinema Dacia​ din Mănăştur. Regia îi aparţine lui Adi Munteanu, patronul localului “Janis”, iar din distribuţie mai fac parte Elena Ivanca, Raluca Moş sau Cătălina Sandu.

Proiecțiile vor avea loc după următorul program:

- 6-8 iulie: de la ora 19:00, "Răzbunarea țigăncii I" (82 min.), iar de la ora 20:30, "Răzbunarea țigăncii II"(94 min.)

- 9 iulie: de la ora 19:30, "Răzbunarea țigăncii II" 

Cluj, iunie 1940: o țigancă vrăjitoare are o viziune apocaliptică - nu peste mult timp, sute de mii de țigani din Ungaria și România vor fi uciși sau deportați. Se hotărăște degrabă să se răzbune anticipat, folosindu-și puterile supranaturale. "Specializările" ei: trandafiri fermecați, pălării fatale și ceva esențial, ce va rămâne nedezvăluit aici, pentru farmecul și misterul aventurii.

Întru împlinirea urzelii ei, tiganca are nevoie de două superbe gemene: Maria şi Aurelia.
Maria studiază actoria și își zice Mary, iar Aurelia e cârciumăreasă. Vrăjitoarea le atrage la ea și, citindu-le rapid toate pasiunile și dorințele, fricile și slăbiciunile, le introduce în jocul ei sofisticat și improvizat in același timp, având drept nobil scop o simbolică răzbunarea, în numele tuturor conaționalilor romi, pentru toate nedreptățile pe care le vor îndura în viitorul văzut doar de ea.

Planul ei mai include un malefic agent al Siguranței Statului, un năzdrăvan fiu de pălărier, un cârciumar drăcos, un tânăr politician cam hăbăuc, un valet viril, precum și - complet neprăvăzut - doi cetățeni veșnic turmentați, aflați într-o permanenta căutare a "Nirvanei - paradisul bețivilor", de care nu se poate nicicum scăpa. Ultimul, dar cel mai important personaj prins în vârtejul gitanei, e un general nazist. Lansarea oficială a avut loc în 24 martie, la Cinema Florin Piersic.

Comenteaza