Festivalul SoNoRo se joacă "de-a hide & seek" la Cluj

Festivalul SoNoRo se joacă
Jocul de-a hide & seek, propus de cea de-a XII-a ediție a Festivalului SoNoRo, ajunge săptămâna aceasta în Cluj-Napoca.

Pentru perioada 9-12 noiembrie, festivalul propune patru concerte în care muzica clasică va fi punctată de artă vizuală, într-un concert-experiment la Casa Boema, și de întâlniri cu artiștii, în cadrul deja tradiționalului Salon Muzical de la Banca Națională a României (BNR). Celelalte spații ce vor găzdui concertele SoNoRo sunt Biserica Reformată Calvină și sala Sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai

Joi, 9 noiembrie, în mansarda Casei Boema, va avea loc concertul Wear Your Other Side: Dr. Jekyll or Mr. Hyde?, unde participanților li se cere să-și lase acasă orice preconcepție despre muzica de cameră și să-și etaleze 'the other side' printr-un dress code pe măsură.

Programul muzical cuprinde lucrări de Anton Arensky, Johann Sebastian Bach și Ludwig van Beethoven. Muzica va fi punctată prin proiecția instalației video Inverso Mundus, realizată de artiștii de origine rusă AES+F, ale căror lucrări au fost prezente la Bienala de Artă de la Veneția în 2007, respectiv în 2009. 

Vineri, 10 noiembrie, BNR Cluj va găzdui o întâlnire inedită între muzicieni și public, în cadrul Salonului Muzical Home Alone. Programul va cuprinde lucrări de Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Reinhold Gliere, Béla Bartók, Franz Schubert și Edward Elgar.

Incursiunea muzicală va fi completată de istorisiri personale ale muzicienilor și detalii despre fiecare lucrare, povestea din spatele muzicii având darul de a releva fațete nebănuite și de a îmbogăți experiența ascultării.

"Muzicienii sunt ființe solitare. Cele câteva minute de interacțiune cu publicul au în spate ore nesfârșite de studiu în liniștea casei. De aceea prețuim nespus aceste întâlniri și dorim să stabilim un dialog cu publicul nostru. Ne bucurăm că ideea de a organiza un salon muzical, care să prilejuiască această întâlnire a fost bine primită în Cluj și a devenit deja o tradiție pe care o așteptăm cu nerăbdare", declară Răzvan Popovici, directorul executiv al SoNoRo.

Sâmbătă, 11 noiembrie, registrul se schimbă în direcția unei coborâri profude în meditație și ridicare prin exaltare spirituală. În Biserica Reformată Calvină va avea loc concertul "Labyrinth x 30", o interpretare a "Variațiunilor Goldberg", de Johann Sebastian Bach, în aranjament pentru vioară, violă și violoncel de Dmitry Sitkovetsky. Intrarea la acest concert este liberă.

Duminică, 12 noiembrie, SoNoRo se va încheia în Cluj-Napoca cu un concert extraordinar în Sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai. Programul concertului 'Tema con variazioni' cuprinde lucrări de Edward Elgar, Ralph Vaughan Williams și Franz Schubert. Concertul va fi susținut de muzicienii Diana Ketler (pian), Daniel Rowland (vioară), Max Baillie (vioară și violă), Răzvan Popovici (violă), Justus Grimm (violoncel) și Zoran Markovic (contrabas).

Programul complet:

Wear your other Side: Dr. Jekyll or Mr. Hyde?

Joi, 9 noiembrie, ora 19:00, Casa Boema - Instalație video și lucrări de Anton Arensky, Johann Sebastian Bach și Ludwig van Beethoven / Dress code: Dr. Jekyll or Mr. Hyde? Accesul se face pe bază de bilet.

Home Alone - Salon Muzical Cluj

Vineri, 10 noiembrie, ora 19:00, Banca Națională a României - Meet the artists: conversații cu muzicienii SoNoRo și lucrări de Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Reinhold Gliere, Béla Bartók, Franz Schubert și Edward Elgar. Accesul se face prin prezentarea actului de identitate și în baza listei în care să fie menționate numele și CNP-ul persoanei. Îi rugăm pe toți participanții la acest concert să ne trimită aceste date până la data de 8 octombrie, la mariaclara@sonoro.ro.

Labyrinth x 30

Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19:00, Biserica Reformată Calvină - Johann Sebastian Bach (1685-1750) - Variațiunile Goldberg, BWV 988, în aranjament pentru vioară, viola și violoncel de Dmitry Sitkovetsky. Intrarea liberă.

Tema con Variazioni

Duminică, 12 noiembrie, ora 19:00, Universitatea Babeș-Bolyai, Sala Auditorium Maximum. 

Edward Elgar (1857-1934) - 'Chanson de Nuit' și 'Chanson de Matin' pentru vioară și pian, op. 15. Edward Elgar (1857-1934) - 'Nimrod' din 'Variațiunile Enigma' pentru pian solo, op.36. Ralph Vaughan Williams (1872-1958) - Cvintet cu pian în do minor pentru pian, vioară, violă, violoncel și contrabas/ Franz Schubert (1797-1828) - Cvintet cu pian în la major, D.667 pentru pian, vioară, violă, violoncel și contrabas, 'Păstrăvul'. Accesul se face pe bază de bilet.

 

Comenteaza