Vernisaj de pictură la Insomnia

Vernisaj de pictură la Insomnia
„Muza” se cheamă expoziţia plasticianului clujean Lorincz Gyula, vernisată în această după-amiază la cafeneaua Insomnia. Evenimentul a fost prezentat de Ioan Sbârciu şi Zsolt Siklodi.
„Există foarte mulţi pictori, graficieni, textilişti etc., dar sunt foarte puţini artişti. Eu cred că Gyula Lorincz este un artist complex”, a spus Ioan Sbârciu, care a comparat lucrările plasticianului clujean cu cele ale faimosului pictor polonez Tomaszewski.

„E o poveste de care trebuie să o descoperim aici”, a adăugat Sbârciu, precizând că unul dintre personajele tablourilor ar fi chiar soţia pictorului. În cadrul vernisajului a susţinut un microrecital şi duetul Teodora Bârlă / Liviu Sorescu.

Tot în cadrul vernisajului, istoricul de artă Marius Iacob de la Universitatea de Arte şi Design (UAD) din Cluj a anunţat că Insomnia va deschide o galerie de artă, unde vernisajele vor fi lunare. Vor expune în special artişti tineri, studenţi de la UAD, iar pimul vernisaj este programat pentru 14 octombrie.

Lorincz Gyula este absolvent al UAD şi este cunoscut mai ales ca scenograf, colaborând cu numeroase instituţii de teatru şi operă din lume.



Comenteaza