Organizatorul SoNoRo: E primul an când am făcut ceva mai serios la Cluj

Organizatorul SoNoRo: E primul an când am făcut ceva mai serios la Cluj
Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo a fost prima când şi la Cluj au fost organizate mai multe concerte şi nu doar unul, cum s-a întâmplat la ediţiile precdente, a subliniat coordonatorul evenimentului, Răzvan Popovici (foto), care speră că Festivalul va continua în acelaşi ritm la Cluj şi la anul.
“Sunt foarte bucuros. Au fost trei locaţii pline, plus jumătate din <Auditorium Maximum>, care e o sală uriaşă, plin. Este o victorie a muzicii de cameră. Feedback-ul este unul foarte pozitiv, suntem aşteptaţi şi anul viitor. În Bucureşti publicul este mai numeros pentru că vorbim de un festival construit de 5 ani, cu concerte de 3 ori mai multe (decât la Cluj, n.red.). La Cluj este prima dată când am organizat ceva mai serios, până acum a fost doar câte un concert”, a precizat Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo şi totodată violist.

Organizatorul SoNoRo speră că festivalul de la Cluj va avea acceaşi amploare li anul viitor, dacă va reuşi să motiveze corespunzător artiştii, sponsorii şi partenerii.

SoNoRo 2010 s-a desfăşurat între 31 octombrie – 14 noiembrie. Cele mai multe concerte au avut loc la Bucureşti, la Iaşi a avut loc o reprezentaţie, iar la Cluj au fost organizate între 11-14 noiembrie o expoziţie foto şi patru concerte.

Organizatorii au precizat de altfel, la conferinţa de presă de la Cluj, de prezentare a ediţiei din acest an, că în privinţa dezvoltării Festivalului în afara Bucureştiului Clujul reprezintă în mod cert prima opţiune.

Comenteaza