Concert cu literatură diseară la festivalul SoNoRo FOTO

Concert cu literatură diseară la festivalul SoNoRo FOTO
Concertul Lisztomania va inaugura diseară, de la ora 19, la Muzeul Etnografic de pe Memorandumului, ediţia din acest an de la Cluj a festivalului internaţional de muzică de cameră, SoNoRo.

Programul este constituit exclusiv din lucrări compuse de celebrul muzician maghiar Franz Liszt, care a şi concertat în clădirea unde funcţionează acum Muzeul Etnografic, în două rânduri, în secolul XIX. Între piesele care vor fi interpretate, actriţa Maria Dinulescu va citi fragmente din scrisori ale compozitorului şi pianistului maghiar. "Liszt poate fi considerat cel mai mare inovator din istoria muzicii. Prin compoziţii, culori, arta interpretării, el practic a pus în practică şi noţiunea de marketing cultural. Am selectat pentru concertul de diseară şi câteva fragmente din scrisorile muzicianului, în limba română", a subliniat Răzvan Popovici, directorul festivalului.


Ediţia din acest an de la Cluj a festivalului va mai include două concerte mâine la Bastionul Croitorilor şi la clubul Diesel, iar miercuri este programat un concert în sala Auditorium Maximum a Universităţii "Babeş-Bolyai". Popovici a subliniat că festivalul a reuşit, pe cuprinsul oraşelor din ţară în care mai este prezent - Bucureşti, Iaşi, iar din acest an şi Braşov şi Bistriţa - să formeze un public nou, alcătuit în special din tineri. "Este important, din ce am văzut, să atragem curiozitatea publicului. Am constatat că oamenii nu sunt obişnuiţi să meargă la concerte în alte părţi decât în locurile tradiţionale cu care sunt obişnuiţi", a punctat Popovici.


Biletele la concertul de diseară costă 20 de lei, iar cele cu reducere costă 10 lei.
Concertul de mâine, de la ora 11 de la Bastionul Croitorilor, este gratuit.

Etichete
Comenteaza