Concert simfonic sub bagheta dirijorului Paul Mann, la Casa Municipală de Cultură

Concert simfonic sub bagheta dirijorului Paul Mann, la Casa Municipală de Cultură
Iubitorii de muzică clasică sunt invitaţi vineri, 9 martie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor la un concert vocal-simfonic cu lucrări de F. Mendelssohn Bartholdy şi Concertul pentru pian de Wolfgang Amadeus Mozart.

Concertul va fi susţinut de Orchestra Simfonică şi Corul Filarmonicii alături de Silvia Sbârciu la pian, mezzosoprana Liliana Mattei Ciucă, tenorul Ruben Mureşan, Cristian Hodrea, bariton şi Sándor Arpád, bas, sub bagheta dirijorului Paul Mann.

Dirijorul Paul Mann colaborează frecvent cu orchestre din Europa, Orientul Îndepărtat, Statele Unite şi Australia. Anii de studenţie ai lui Paul Mann se leagă de Şcoala de Muzică Chetham, apoi Universitatea York, iar recunoaşterea meritelor sale artistice a venit o dată cu debutul ca pianist, ulterior ca maestru al baghetei. Astfel, în 1998, Paul Mann a câştigat Concursul de dirijat Donatella Flick, o rampă de lansare spre succesul din anul următor, când a devenit Dirijor Asistent la London Symphony Orchestra.

Până în 2008, Paul Mann a fost Dirijor Principal la Orchestra Simfonică din Odense, Danemarca, unde activitatea sa a primit atât aprecierile muzicienilor, cât şi ale melomanilor.

Printre proiectele speciale în care a fost implicat, se numără Centenarul Duke Ellington la Barbican Centre şi concertul cu Wynton Marsalis, în compania ansamblului Lincoln Center Jazz Orchestra.

 

 

Etichete
Comenteaza