Cartea Mitropolitului Bartolomeu, lansată sâmbătă la Târgul de Carte "Gaudeamus"

Cartea Mitropolitului Bartolomeu, lansată sâmbătă la Târgul de Carte
Volumul de texte social-teologice ale Mitropolitul Bartolomeu, „Corupția spirituală", va fi lansat sâmbătă, 31 martie, de la ora 12.30, la Târgul de carte Gaudeamus din Piaţa Unirii.

La lansare vor lua cuvântul: Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, sociologul Vasile Sebastian Dâncu, teologul Radu Preda, profesorul Aurel Sasu și Bogdan Ivanov, administratorul Fundației Mitropolitul Bartolomeu.

Volumul Mitropolitul Bartolomeu, "Corupția spirituală", apărut la Editura Eikon, în seria Theologia Socialis, coordonată de teologul clujean Radu Preda își propune să adune cele mai reprezentative texte cu caracter social-teologic ale Mitropolitului Bartolomeu. De la eseu la articol și de la interviu la declarație de presă sau memoriu pentru Sinod, paginile acoperă toate genurile posibile, dând astfel mărturie despre implicarea ierarhului în procesul de gândire al epocii sale.

Aceste pagini se doresc și o formă de omagiere a celui care, pentru prima dată la noi, a încurajat organizarea la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai" din Cluj a catedrei de Teologie Socială Ortodoxă.

 

 

Comenteaza