1.200 de participanţi la Cluj Blues Fest. Sir Waldo Weathers și Harriet Lewis, vedetele festivalului FOTO

1.200 de participanţi la Cluj Blues Fest. Sir Waldo Weathers și Harriet Lewis, vedetele festivalului FOTO
Circa 1.200 de fani au participat la cea de a treia ediţie Cluj Blues Fest, eveniment ce a adus, preţ de două seri (6-7 octombrie), acorduri de blues, soul, funk, jazz şi groove pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Călin Cyfer Trio și Florin Giuglea Group au fost numele românești care au deschis cele două seri de festival. Soliștii fiecărui band sunt adevărați maeștri ai chitarei și voci cu timbru aparte, iar alături de ceilalți membri ai formaţiilor lor s-au întrecut în solouri de chitară, tobe, bass sau clape, puternic aplaudate de public.

Nu a lipsit un omagiu emoționant dedicat de Călin Cyfer lui Ioan Gyuri Pascu. Entertainerii festivalului au fost Sir Waldo Weathers și Harriet Lewis. Doi afroamericani energici, muzicieni și show-meni desăvârșiți care au ridicat sala în picioare și le-au reamintit clujenilor prezenți cum se dansează și cum se aplaudă muzica bună.

Sir Waldo Weathers, saxofonist și fost component al trupei legendarului James Brown, alături de bandul său Funk Circus, au fost o apariție spectaculoasă și o reală călătorie muzicală înspre originile muzicii funk și soul. Alături de el pe scenă au făcut senzație basistul Andrew The Bullet, saxofonista Monique și invitata surpriză a serii, Harriet Lewis.

Cea din urmă a revenit pe scenă în a doua seară, alături de nemții de la Gregor Hilden Band, încheind festivalul într-o notă energică și emotivă. Precizia instrumentală germană și dinamismul vocal afroamerican au vrăjit publicul. Rareori un artist reușește să umple o scenă așa cum Harriet Lewis a făcut-o la Cluj.

Artista mărturisește că atât de mult a încărcat-o plimbarea prin sală și energia pe care a simțit-o în mijlocul publicului, încât odată întoarsă pe scenă a izbucnit în plâns la primele acorduri ale melodiei "Amazing Grace". Se simte o norocoasă că prin intermediul muzicii are parte de asemenea trăiri după 20 de ani petrecuți în armată și trei luni în războiul din Golf.

Clujenii au răsplătit-o cu prelungite ropote de aplauze, după o prestație greu de descris în cuvinte, și au petrecut până târziu în noapte alături de ea la cele două jam session-uri de la Charlie Pub. Cluj Blues Fest trage cortina peste ediția a treia și promite să urce calitatea festivalului de la an la an, prin intermediul artiștilor invitați.

Comenteaza