15.500 de spectatori la proiecțiile "Câini", câștigătorul TIFF

15.500 de spectatori la proiecțiile
"Câini", debutul regizorului Bogdan Mirică, premiat la Cannes, TIFF și Sarajevo, a fost văzut până în prezent de 15.500 de spectatori în România. O proiecție de gală a avut loc la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca.

Filmul rulează pe marile ecrane de vineri, 23 septembrie, având o distribuție impresionantă: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec.

Ecourile în presa românească și în cea internațională sunt puternice. „De public şi de festival în egală măsură, filmul Câini face cunoscut încă un regizor român talentat şi îl aduce pe Bogdan Mirică foarte aproape de vârful ierarhiei cineaştilor din ţară", scrie Pressone.ro.

„Este un exerciţiu de stil cum nu s-a mai văzut în cinema-ul românesc. "Câini" face parte din categoria acelor prime filme de o incredibilă prospeţime şi inspiraţie, pe care autorului îi e foarte greu să le depăşească mai târziu", notează Adevărul. „Un debut proaspăt, revigorant, care nu face concesii spectatorului, ci îl invită într-o atmosferă neliniştitoare", potrivit Ziarului Metropolis.

Acțiunea filmului este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

"Câini" marchează debutul în lungmetraj al lui Mirică, scenaristul și coregizorul serialului "Umbre". Filmul a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Cannes, Trofeul Transilvania la TIFF 2016 și două premii la Festivalul de la Sarajevo: Heart of Sarajevo pentru cel mai bun actor - Gheorghe Visu, și mențiunea specială a juriului. În această toamnă, filmul este proiectat în festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, SUA și Italia.

Etichete
Comenteaza