Video Foto A început Târgul de carte Gaudeamus la Cluj-Napoca

Cea de-a XXII-a ediție a Târgului de Carte Gaudeamus se desfășoară în Piața Unirii din Cluj-Napoca în perioada 5-9 aprilie 2023.

În acest an au fost amenajate 14 pavilioane expoziționale, 61 standuri, peste 30 sesiuni de lansare și prezentare de carte, precum și diverse concursuri cu premii în cărți pentru participanți. De asemenea, standurile virtuale ale târgului sunt disponibile pe www.gaudeamus.ro. Program de vizitare: zilnic între orele 10:00-20:00. Accesul publicului este gratuit.

"Cartea este mai importantă astăzi poate ca niciodată, în contextul lumii digitale. O carte nu cuprinde doar coperți, pagini și texte, ci reprezintă accesul nostru spre mai bune abilități, spre o slujbă mai bună, spre dezvoltare intelectuală și o înțelegere a lumii în care trăim. Cu alte cuvinte, ne dă șansa să fim mai buni în viața de zi cu zi și să avem acces la prosperitate prin educație, cultură și principii.

Am subliniat aceste lucruri în mesajul pe care l-am adresat astăzi, cu ocazia deschiderii celui mai mare târg de carte din Transilvania, Gaudeamus, aflat la cea de a 22-a ediție. Evenimentul se desfășoară în Piața Unirii în perioada 5-9 aprilie.
Cluj-Napoca a fost și va rămâne o citadelă a culturii și educației, prin oamenii pe care îi are și prin oportunitățile pe care le oferă cu ajutorul sistemului educațional bine dezvoltat, universităților, locurilor de muncă și, nu în ultimul rând, prin evenimentele culturale desfășurate în orașul nostru.

Felicitări organizatorilor, felicitări cititorilor!'', a declarat edilul Emil Boc. 

 

Comenteaza