Video O absolventă de Cluj joacă alături de vedete de la Hollywood în primul film horror românesc

O absolventă de Cluj joacă alături de vedete de la Hollywood în primul film horror românesc
| Foto: The Wander

Tânăra actriţă Oana Marcu joacă alături de vedete de la Hollywood şi reprezintă filmul în care are rol principal la festivaluri din America. Este vorba despre "The Wanderers", un thriller fantastic regizat de Dragoş Buliga, cu actorul american Armand Assante în distribuţie. 

Oana s-a născut în Bacau şi voia să urmeze Academia Militară, dar în clasa a IX-a s-a hotărât să dea la actorie, la facultatea din Cluj. În Bucureşti a ajuns odată cu masterul, iar invitaţia la castingul pentru acest film i-o datorează scenaristului Octav Gheorghe.

Poza noua 10.04.2018

“El mi-a spus de casting chiar într-o zi în care învăţasem toată noaptea pentru un examen, nu dormisem deloc şi în primul moment am zis: nu merg, sunt prea obosită, mă duc a doua zi. Doar că a doua zi n-ar mai fi fost casting. Acum cred că faţa mea obosită după o noapte de învăţat materia pentru examen a ajutat puţin. Plus că am luat şi examenul”, râde Oana.

Aceasta interpretează în film rolul unei femei bântuite de un spirit care nu vrea să părăsească aceasta lume până nu îi pedepseşte pe toţi cei care i-au făcut rău, conform mediafax.ro.

“A fost o experienţă extraordinară şi am învăţat foarte multe lucruri de la Armand Assante care a lucrat cu multă meticulozitate toate scenele în care am apărut împreună. Îi mulţumesc lui Dragoș Buliga, regizorul filmului, că a avut răbdare cu mine”, spune actrița.

Ea recunoaşte că a aflat că în film sunt şi vedete internaţionale cu mult după ce obţinuse rolul. I-a spus şoferul care o aducea de la Buftea de la o probă de costume că îl va avea partener de replici pe Assante.

Săptămâna trecută Oana Marcu a vizitat pentru prima dată America, în calitate de special guest star la Garden State Film Festival, reprezentând filmul "The Wanderers – Vânătorul de spirite" alături de Armand Assante.

La gala de premiere s-a văzut pentru prima dată în ipostaza de a ridica un premiu internaţional pentru că filmul a câştigat trofeul pentru Best Horror Feature GSFF. Assante a primit distincţia pentru cel mai bun actor (Most Valuable Player) la acelaşi festival.

Regizat de Dragoș Buliga şi bazat pe un scenariu original semnat de Octav Gheorghe, "The Wanderers" este povestea unui american, Louis (Armand Assante), cel mai faimos vânător de fantome şi vampiri din lume, care împreuna cu un jurnalist israelian, Robert (Lior Ashkenazi), ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase poveşti sângeroase petrecută în castelul Zalesky.

Ghid le este o româncă frumoasă care aspiră la meseria de jurnalist (Raluca Aprodu) şi care are în grijă şi o echipă de coreeni în căutarea unui subiect senzaţional pentru un reality show. În Transilvania, vânătorul de vampiri ajunge să înfrunte una dintre cele mai mari provocări ale vieţii sale, în confruntarea cu un trecut care îi este familiar.

Assante îl interpreteaza pe Louis Moudon, cel mai celebru vânător de fantome şi vampiri, stabilit în New Orleans care, odată ajuns în Transilvania, se află în fața celei mai mari provocări din viața sa.

Cu 120 de filme in portofoliu, cu un premiu Emmy pentru rolul din miniseria TV "Gotti", Assante a intrat în istoria cinematografiei mondiale cu apariții iconice ca "Ulise" în miniseria "The Odyssey", regizată de Andrei Konchalovsky şi produsă de Francis Ford Coppola, sau în filmele lui Ridley Scot, „American Gangster” și ”1492- Conquest of Paradise” sau ”Q and A” - regia Sydney Lumet.

"The Wanderers" este a doua sa participare la o producţie românească, după "California Dreamin’", film regizat de Cristian Nemescu. Filmul "The Wanderers" are premiera în cinematografele româneşti în 20 aprilie. În 2017, Assante a revenit la Cluj-Napoca după 10 ani pentru a participa la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Ce a spus actorul despre evoluţia Clujului, AICI. 

Comenteaza