Actorul din “Viaţa peştilor” a crescut în România

Actorul din “Viaţa peştilor” a crescut în România
Filmul regizorului Matias Bize, “La vida de los peces” (“Viaţa peştilor” - n. red.), este o poveste dramatică de dragoste care te ţine cu sufletul la gură vreme de o oră şi jumătate.


Pelicula este o coproducţie Chile-Franţa şi îi are în distribuţie pe cunoscuţii actori Santiago Cabrera, fiul unui diplomat chilian care şi-a petrecut o parte din copilărie în România, şi pe Blanca Lewin. "La vida de los peces" este o poveste dureroasă de dragoste, care îi are în prim-plan pe Andres şi pe Beatriz «Bea», doi foşti iubiţi care se revăd în casa unor prieteni după 10 ani. Andres este jurnalist de călătorii şi locuieşte în Berlin, iar Beatriz este căsătorită şi are doi copii. Revederea celor doi le trezeşte acestora amintiri dureroase şi îi pune în faţa unei decizii care pare imposibilă: a o lua sau nu de la capăt împreună.

Filmul este unul static, nu are prea multă acţiune, pelicula axându-se pe sentimentele celor două personaje şi pe viaţa acestora. Andres obişnuieşte să mediteze în faţa unui acvariu cu peşti, iar existenţa sa pare să se asemene întru totul cu cea a micilor fiinţelor marine, captive într-un spaţiu închis: şi el se scaldă în aceeaşi apă, cu sentimente recurente, cu o viaţă circulară. Pelicula lui Matias Bize are un final imprevizibil şi coloană sonoră de excepţie.

 

Etichete
Comenteaza