Foto Adrian Ghenie, expoziţie la Timișoara. Au fost expuse lucrări inspirate de perioada pandemiei

Adrian Ghenie, expoziţie la Timișoara. Au fost expuse lucrări inspirate de perioada pandemiei

La Timişoara s-a deschis expoziţia pictorului Adrian Ghenie, unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani. Evenimentul este parte a programului Capitală Culturală Europeană.

Aceasta se numește „Corpul imposibil” și reunește o serie de desene și câteva tablouri ce sunt prezentate în premieră mondială. Sunt lucrări care vorbesc despre relația complicată pe care omul modern o are cu tehnologia și sunt lucrări inspirate din perioada de izolare din timpul pandemiei.

Artistul, de 46 de ani, s-a născut la Baia Mare, dar trăieşte la Berlin. Este pentru prima dată în ultimii 14 ani când organizează o expoziţie personală în România. Au fost aduse lucrări noi ale artistului, inspirate de perioada pandemiei și de izolare.

Adrian Ghenie a expus în marile galerii și muzee ale lumii. Unul dintre tablourile sale s-a vândut anul trecut cu peste 10 milioane de dolari.

Expoziția poate fi vizitată timp de o lună, iar accesul este gratuit.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza