Alessandro Safina revine la Cluj-Napoca

Alessandro Safina revine la Cluj-Napoca

Tenorul italian Alessandro Safina revine la Cluj-Napoca la începutul anului viitor. Artistul a mai fost în capitala Transilvaniei în iarna lui 2016, dar şi alături de Andrea Bocelli în vara lui 2017. 

Alessandro Safina va concerta pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca în acompaniamentul unui număr impresionant de muzicieni profesioniști.  ”Am colaborat cu nenumărate orchestre simfonice internaționale. Deși aș putea spune că fiecare experiență a fost diferită, notorietatea și valoarea incontestabilă a fiecărui artist, m-au făcut să mă simt onorat, emoționat și mi-au întărit, de fiecare dată, convingerea că trebuie să mențin ștacheta și să confirm calitatea actului artistic. Aceste provocări au marcat în sens pozitiv parcursul carierei mele muzicale. Cu siguranță, revenirea pe scena Sălii Polivalente, mă va apropia si mai mult de România, această țară deosebită unde am avut șansa să descopăr oameni minunați și să îmi întâlnesc sufletul pereche. Sunt nerăbdător să mă întâlnesc cu publicul cald din România și sper ca noul meu concert să însemne cadoul meu oferit tuturor melomanilor in luna Dragobetelui”, a declarat tenorul italian. 

Concertul de la Cluj-Napoca va avea loc, în data de 14 februarie 2019, la Sala Polivalentă (BT Aerena). Biletele costă între 85 şi 295 de lei, în funcţie de locul în sală.

La concertul din 2016 a urcat pe scenă alături de Loredana Grozam, cei doi ridicând sala în picioare: au uimit cu "Bună seara, iubito", cântată bilingv (în română și în italiană), apoi au cucerit-o definitiv cu "Funiculì, Funiculà", piesa care a încheiat show-ul. În 2017, alături de Andrea Bocelli a interepretat melodia „O sole mio",  un binecunoscut cântec napolitan, scris în 1898, pe versurile lui Giovanni Capurro. 

Născut pe 14 octombrie 1963 în micul oraș Siena din Italia, Safina își descrie copilăria ca fiind una „normală, foarte normală”. I-a plăcut opera de mic, iar părinții i-au încurajat această pasiune. Când a împlinit 17 ani, tânărul Alessandro a devenit tot mai atras de muzica pop. Totuși, tânărul Alessandro a continuat pe drumul operei, obținând roluri importante în spectacole precum „La Boheme” de Puccini sau „Eugenio Onieghin” de Ceaikovski. În momentul în care l-a întâlnit pe celebrul pianist și compozitor Romano Musumarra și s-a ivit șansa de a face un album care să combine muzica pop cu opera, Alessandro a acceptat provocarea imediat. Rezultatul a fost albumul care îi poartă numele, „Alessandro Safina”.

Apoi a fost albumul „Sognami”. 13 piese incluse pe acest album au fost înregistrate 4 limbi diferite: engleză, italiană, franceză și spaniolă În 2002, a înregistrat alături de Elton John piesa „Your song”, care a ajuns pe locul 5 în clasamentele din Marea Britanie. Alessandro Safina a colaborat cu numeroși artiști internaționali, printre care Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras și Mario Frangoulis.

Comenteaza