Anii '90 reînvie la Cluj, pe ritmurile lui Lou Bega şi La Bouche VIDEO

Anii '90 reînvie la Cluj, pe ritmurile lui Lou Bega şi La Bouche VIDEO
Cea de-a șaptea ediție a "Transylvania Music Event" aduce la Cluj-Napoca, pentru prima oară în Transilvania, artiști care au definit muzica anilor ’90: Lou Bega, La Bouche, Captain Jack, Down Low şi Bomfunk MC's.

Evenimentul, descris de organizatori drept "cel mai mare Retro Party Live din România al anului", va avea loc vineri, 23 octombrie, de la ora 21:00, la Sala Polivalentă. 

Biletele, împărţite pe trei categorii, Standard, Golden Circle şi VIP, se vor pune în vânzare începând de marți, 1 septembrie. Biletele standard de tip early bird vor costa 49 lei și vor disponibile până la data de 16 septembrie, cele Golden Circle vor costa 80 lei, iar cele VIP 200 lei, numărul lor fiind limitat.

David Lubega, poreclit Lou Bega, este un cântăreț de muzică latino-pop cunoscut datorită piesei Mambo No.5 din 1999. Semnătura sa muzicală constă în combinarea elementelor muzicale din anii 1940 și 1950 cu ritmuri moderne. În 19 iulie 1999, Bega şi-a lansat albumul de debut, "A little bit of Mambo", care a reuşit să urce pe locul 3 atât în ţara natală a artistului, Germania, cât şi în SUA.

Al doilea său album, "Ladies and Gentlemen", a fost lansat în 2001, însă nu s-a bucurat de acelaşi succes, atingând abia locul 54 în topurile din Germania şi 23 în cele din Elveția. Al treilea album, "Lounatic", a apărut în 2005, al patrulea, "Free Again", în 2010, iar al cincilea, "A little bit of '80s" în 2013. În ultimul său material, Bega include cover-uri după hituri internaţionale precum "Operator Smooth", "I'm So Excited","Vamos a la playa", "Red Red Wine" şi "Karma Chameleon".

La Bouche a fost un duo german-american de muzică dance, înfiinţat de producătorul Frank Farian la Frankfurt în 1994. Formaţia, compusă iniţial din solista Melanie Thornton (înlocuită cu Natascha Wright) şi rapperul Lane McCray, s-a afirmat la nivel mondial la mijlocul anilor '90. printre principalele hituri care le-au consolidat reputaţia se numără "Be My Lover", "Sweet Dreams (Ola Ola e)", "Fallin 'in Love", "I Love to Love" și "Tonight is the Night". 

Captain Jack a fost o formație germană de eurodance formată în orașul Darmstadt, Germania. Trupa este cunoscută pentru single-ul "Captain Jack", care a ajuns în top 10 în multe țări din Europa.

Down Low este un grup de rapperi înfiinţat în Kaiserslautern, Germania, în 1995, de către Joe Thompson și Darren Tucker. Grupul este cunoscut pentru hit-uri precum "Johnny B". Down Low, considerat ca fiind una dintre primele trupe care a adus în faţă muzica hip-hop europeană, împreună cu artiști cum ar fi C-Block, Nana și AK - S.W.I.F.T.

The Bomfunk MC's a fost un grup finlandez de hip-hop şi breakbeat, care a fost activ între 1997 și 2005. Albumul de debut, "In Stereo" (Sony Music), lansat în 1999, a inclus single-urile "Freestyler", "Uprocking Beats" şi "B-Boys & Flygirls", toate populare în Marea Britanie. 

 

Comenteaza