Apolodor revine pe scena Teatrului „Puck”

Apolodor revine pe scena Teatrului „Puck”

„Cartea cu Apolodor”, după Gellu Naum, în regia Monei Marian, unul dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul instituției revine pe scena Teatrului de Păpuși „Puck ” din Cluj-Napoca duminică, 29 octombrie, de la orele 11 și 12.30. De asemenea, sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 11, este programat spectacolul interactiv „Turnuleţul”/„A tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó.

„Cartea cu Apolodor”, după Gellu Naum, în regia Monei Marian, va fi prezentat la sediul instituției clujene duminică, 29 octombrie, de la orele 11 și 12.30.

“Să-ţi spun, dragă Apolodor, de ce nu eşti ca alţii. Esti pinguin şi om, pentru că vorbeşti, cânţi, plângi şi mergi ca un om, dar ai pene albe şi negre, cioc şi aripi, eşti mic şi mare, eşti pentru copii şi pentru toţi ceilalţi, eşti un picaro şi un Wilhelm Meister (nu-i nimic dacă nu ştii ce înseamnă asta), eşti erou şi locuieşti într-o parodie, ba chiar într-un evantai de parodii, dar tu eşti atât de original încât nimeni nu te poate imita. Porţi în toate ocaziile frac. Porţi, de asemenea, fără să te sinchiseşti, numele unui celebru arhitect şi constructor din Damasc. Eşti fermecător, eşti tenor, voiajor, visător şi seducător. De tine s-au îndrăgostit o maimuţică şi mulţi cititori. Ai prieteni nemaipomeniţi în lumea ta şi cămila Suzi îţi este chiar ca o mamă, iar cu cangurul Ilie şi cu leul Amedeu faci un trifoi de neuitat”, spunea Ioana Pârvulescu în “Scrisoarea unui critic literar către un prieten pinguin”.

„Cartea cu Apolodor” a participat la un turneu în Arizona, SUA, la invitaţia Arizona State University, un turneu în Franţa, iar apoi a participat la Festivalul Culturii Române de Flennek la Bialystok. Totodată, spectacolul clujean a reprezentat România la Festivalul Eurokids din Washington D.C.

Scenografia: Epaminonda Tiotiu.
Sculptura: Florin Marin. Muzica: Corina Sîrbu. Procesare computerizată: Cristian Luchian.

Distribuţia: Dana Bonţidean, Călin Mureşan și Angelica Pamfilie.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacol interactiv

De asemenea, sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 11, este programat spectacolul „Turnuleţul”/„A tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó.  Este un spectacol de marcă al teatrului clujean, a cărui premieră a avut loc în februarie 1998, fiind reluat în urmă cu doi ani, cu echipa tinerilor actori ai secției maghiare.
Scenografia este semnată de K. Kalinovszki Mária, iar muzica de András Enikő. În distribuție: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Péter Izolda și Mostis Balázs. Spectacolul are loc în limba maghiară și durează aproximativ 40 de minute. Vârsta minimă recomandată este de doi ani.

Spectacole pentru copii în județele Cluj și Harghita

Programul artiștilor Teatrului „Puck” cuprinde multe spectacole și pe parcursul săptămânii curente. Astfel, luni, 23 octombrie, au prezentat spectacolul „Fata babei și fata moșneagului” la Casa de Cultură „Dumitru Sopon” din Gilău, , iar „Plüm-Plüm kalandjai”/ „Aventurile lui Plüm-Plüm” a avut o reprezentație la sediu. Marți, 24 octombrie, spectacolul „Hänsel și Gretel” a avut două reprezentații la Cinema „Dacia” și una la sediu. În aceeași zi, spectacolul „Brémai muzsikusok” / „Muzicanții din Bremen” a fost prezentat în localitatea clujeană Căpușu Mare. Miercuri 25 noiembrie, spectacolul „Hänsel și Gretel” a avut două reprezentații pe scena instituției, iar „Brémai muzsikusok”/ „Muzicanții din Bremen” a fost prezentat de două ori în fața publicului din Corund (județul Harghita). Joi, 26 octombrie, aceleași spectacole au programate reprezentații la Cinema „Dacia” din cartierul Mănăștur, respectiv în localitatea Zetea (județul Harghita). De asemenea, vineri, 27 octombrie, artiștii de la Teatrul „Puck” vor susține spectacolul „Fata babei și fata moșneagului” la Dăbâca (județul Cluj), iar „Brémai muzsikusok”/ „Muzicanții din Bremen” va avea două reprezentații în Dealu și Sâncrăieni (județul Harghita).

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Pentru spectacolele instituției din această perioadă nu se fac rezervări.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

 

Comenteaza