Armand Assante revine la Cluj

Armand Assante revine la Cluj
Actorul american Armand Assante revine la Cluj-Napoca, fiind unul dintre invitaţii speciali ai ediţiei din 2017 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Spectatorii îl vor revedea alături de Răzvan Vasilescu, la 10 de ani de la întâlnirea memorabilă din California Dreamin', în cadrul proiecţiei The Wanderers, un horror-fantasy filmat în România şi regizat de Dragoș Buliga. 

The Wanderers este povestea unui american, Louis (Armand Assante), cel mai faimos vânător de fantome și vampiri din lume, care împreuna cu un jurnalist israelian, Robert (Lior Ashkenazi), ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase povești sângeroase petrecută în castelul Zalesky.

Ghid le este o româncă frumoasă care aspiră la meseria de jurnalist (Raluca Aprodu) și care are în grijă și o echipă de coreeni în căutarea unui subiect senzațional pentru un reality show. În Transilvania vânătorul de vampiri ajunge să înfrunte una dintre cele mai mari provocări ale vieții sale, în confruntarea cu un trecut care îi este familiar.

Distribuția mai include actori români (Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, George Remeș, Bogdan Nechifor, Claudiu Bleonț), dar și pe Branko Duric, un celebru actor și muzician bosniac, în rolul lui Igor. Filmările au avut loc în Sighișoara, Dofteana (județul Bacău) și București. Proiecţiile The Wanderers vor avea loc în 5 iunie, la ora 19:15, la Cinema Florin Piersic şi în 10 iunie, la ora 20:30, la Cinema Dacia. 

Armand Assante joacă în film, teatru şi televiziune din 1970. S-a născut la New York şi a studiat Academia Americană de Artă Dramatică. În 1974 şi-a făcut debutul cu filmul "The Lords of Flatbush", alături de Sylvester Stallone. Mai târziu, Stallone îl va lua pe pentru un rol în "Paradise Alley" în 1978, după care Assante a continuat să apară în filme de diferite genuri: "I, the Jury" (1992), "Private Benjamin" (1980), "Judge Dredd" (1995), "A Deadly Business" (1986), "Hands of a Stranger" (1987), "The Marrying Man" (1991), "The Mambo Kings" (1992) si "Striptease" (1996), "Two for the Money" (2005), "Funny Money" (2006), "American Gangster" (2007), "California Dreamin'", regizat de românul Cristian Nemescu. A mai apărut în următoarele filme: "Killer by Nature", "Minkow", "The Return of Joe Rich", "Goat", "A Fine Step", "Carpet Boy", "A Horse Tale".

Comenteaza