Artiști din întreaga lume, invitați să lumineze ''Lights On Romania'' 2023

Artiști din întreaga lume, invitați să lumineze ''Lights On Romania'' 2023

Creatori din întreaga lume sunt invitați să lumineze ediția din acest an a Lights On Romania. Apelul este deschis până în iunie 2023. Fiecare artist poate trimite câte lucrări dorește, însă toate trebuie să fie legate de tema generală 2023, care este [Emotional] Reset – resetarea emoțională.

„Tema din acest an este de a ne detașa atenția de lucrurile care ne aduc incertitudine și de a ne îndrepta atenția către acele elemente care ne înalță și ne încarcă ca indivizi. Ca un far în vremuri de întuneric, lucrările de artă luminoase ne vor ghida prin călătoria noastră de autovindecare și acceptare. Prin interacțiune, observație, prin lucruri care ne fac să visăm sau prin singurătate sau reflecție, arta poate vindeca. Și vrem să o arătăm prin lucrări de artă minunate”, explică Andi Daiszler, inițiatorul Lights On Romania.

Anul 2022, de exemplu, a adus în fața publicului Lights On Romania lucrări ale unor artiști din Polonia, Franța, Olanda, Marea Britanie și România. Toate au venit cu povești unice și elemente inedite, reușind să transmită mesaje clare și puternice către privitori.

„Generație după generație ajungem să trecem de granițele normale în care mediul încă mai avea sens, ajungând într-o zonă de confuzie, incertitudine și neliniște, plină de emoții conflictuale, polarizare, o oboseală constantă oferită de societatea de care toată lumea încearcă să scape. Printre multe alte lucruri, 2020 a avut un efect revoluționar, iar anii următori au replicat impactul asupra fundației emoționale a tuturor. Iată-ne, într-o astfel de nevoie de liniște, o nevoie de înțelegere, o pauză de la elementele din jur și, în forma ideală, o Resetare generală”, precizează Daniel Popescu, directorul artistic al festivalului.

Ca urmare a creșterii interesului pentru primul apel internațional de lucrări de anul trecut, am decis să adăugăm la apelul deschis două întâlniri live cu artiști români sau susținători ai artei luminoase. Ambele vor fi anunțate din timp, iar participarea se va face pe bază de înscriere gratuită. Una dintre întâlniri va fi organizată la Cluj-Napoca, iar cealaltă la București. Ambele vor avea loc în lunile aprilie-mai.

Înscrierea artiștilor interesați de expunere se face online pe platforma www.lightsonromania.com

Acesta este un apel deschis, nu un concurs, organizat de o entitate privată. Organizatorii au libertate totală de a selecta proiectele pe care le consideră potrivite pentru publicul lor.

Bugetul pentru cheltuielile totale aferente unui singur proiect este limitat la 15.000 de euro (TVA și transportul inclus), iar proiectele ar trebui să fie deja construite și testate.

Comenteaza