Au început înscrierile pentru TIFF 2016

Au început înscrierile pentru TIFF 2016
Au început înscrierile pentru cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 27 mai și 5 iunie 2016, la Cluj-Napoca.

"Pentru a simplica procesul de înscriere, am implementat un sistem de înregistrare pe platforma Eventival.eu. Ca o noutate, pe lângă DVD-uri, filmele pot fi înscrise și prin intermediul platformelor video", transmit organizatorii festivalului. 

Pentru înscrierea unui film, doritorii au trei opțiuni: "dacă filmul există pe Vimeo sau pe alte platforme video, vă rugăm să inserați în formular link-ul, cu un nume de utilizator și o parolă; puteți încărca filmul pe platforma noastră de VOD: http://vod.tiff.ro/node/add/film-submission-2016 sau îl puteți trimite pe DVD", se arată într-un anunţ de pe site-ul festivalului. 

Regulamentul și formularul online pot fi găsite AICI

Termene limită: 1 februarie 2016 - secțiunile Competiție, Fără Limită, Umbre - scurtmetraj și Ce se întâmplă, documentarule? şi 1 martie 2016 - Zilele Filmului Românesc (lung și scurt metraj). 

Ediția din 2015 TIFF a marcat un record în istoria celui mai mare festival de film din România: cele 223 filme din 60 de țări selecționate la această ediție au avut parte de circa 400 de proiecții și au adus un număr record de peste 73.000 de plătitori de bilete în sălile de cinema - o creștere importantă, cu peste 10.000, față de anul trecut.

Lor li se adaugă cei prezenți la proiecțiile gratuite în aer liber din Mănăștur, TIFF Campus sau Depozitul de Filme, masterclass-uri, workshop-uri, lansări, expoziții sau proiecțiile de film și concertele gratuite din cadrul Norwave, numărul participanților depășind cifra de 110.000 - de toate vârstele și din toată țara - în cele 10 zile. 850 de invitați - regizori, producători, actori, profesioniști din industrie - și jurnaliști români și străini au luat parte la proiecții și evenimente.

Trofeul Transilvania a fost câştigat de filmul argentinian "Incendiul", în regia lui Juan Schnitan, premiul fiind decernat de ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, în cadrul galei de închidere a festivalului, de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

Tot în cadrul galei de închidere, actriţa de origine germană Nastassja Kinski a primit premiul special al TIFF 2015 pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale, iar Marin Moraru a luat premiul de excelenţă. Premiul pentru întreaga carieră a revenit, post-mortem, actorului Richard Johnson

Comenteaza