Balul Operei la 20 de ani: o ediţie sobră, în spirit vienez

Balul Operei la 20 de ani: o ediţie sobră, în spirit vienez
La două decenii de la prima ediţie, evenimentul se vrea a fi unul mai puţin exuberant, concentrat pe spectacolul artistic şi pe eleganţa inspirată de capitala Austriei.

De la Balul Operei 2012 nu vor lipsi recitalurile, tradiţionalul vals, prezentările de modă, iar printre atracţii se numără "Gusturi Transilvane", un festival al artei culinare, cu 14 participanţi din oraş.

"Pentru că trăim timpuri speciale, ne-am decis ca anul acesta Balul Operei să aibă o sobrietate", a anunţat Matei Miko, organizatorul evenimentului. În data de 18 februarie 2012 va avea loc la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca Marele Balul al Operei, iar duminică, 19 februarie, evenimentul va continua cu Gala Laureaţilor, manifestare "dedicată valorii", potrivit organizatorilor. Balul va debuta cu un moment muzical susţinut de Marius Ciprian Pop, urmat de un spectacol de vals prezentat de elevii Centrului de Excelenţă Cluj. Spectatorii vor avea parte apoi de un spectacol de operă intitulat în acest an "Servus Viena", cu interpretarea unor bucăţi muzicale ale compozitorilor Johann Strauss-tatăl şi Johann Strauss-fiul.

Seara va continua cu decernarea Trofeelor Lya Hubic, a Premiului Mecena, oferit din noul de artistul Ioan Sbârciu, a Medaliei Emblemă de Cluj, precum şi cu emoţionantul moment dedicat Seniorilor Cetăţii, ale căror distincţii vor fi oferite de Ioan Aurel Pop. Ca şi la ediţia trecută, evenimentul va fi prezentat de Melania Medeleanu şi Rareş Bogdan.

În timpul pauzei de şampanie va avea loc un moment multimedia dedicat Balului Operei între anii 1992-2012. La obişnuita gală de modă va lua parte şi Miss România 2011, Loredana Hrinciuc. "Este o ediţie aniversară şi pentru Gala Transilvania Fashion. Iniţial avea ca scop sprijinirea designului local, a accesoriilor şi doream să punem bazele unei şcoli de modă la Cluj", a precizat Miko. Premiile Top Transilvania Fashion şi Moda Cum Laudae vor fi oferite de universitarii Ioan Sbârciu şi Elena Basso Stănescu de la Universitatea de Artă şi Design.

Va urma Festivalul de Artă Culinară "Gusturi Transilvane", susţinut de 14 restaurante şi hoteluri din Cluj, care se vor întrece în preparate ale bucătăriilor japoneză, chineză, dar şi europeană. În tot acest timp va avea loc un recital al cântăreţilor Mihai Băjinaru şi Maria Bota.

Duminică, în cea de-a doua seară, Gala Laureaţilor va avea în program un recital susţinut de violonistul Gabriel Croitoru cu celebra vioară Guarnieri - "Catedrala" ce a aparţinut lui George Enescu, acompaniat de pianistul Horia Mihail, urmat de un cocktail oferit invitaţilor. "Va fi un moment special, cu atât mai aproape de sufletul clujenilor cu cât faimosul instrument a fost recondiţionat chiar la Cluj", a precizat Miko. Aranjamentul floral va fi asigurat şi de această dată de Florăria Kara.

Biletele de intrare la prima seară a evenimentului vor costa între 200 şi 300 de lei. "Pentru a doua seară s-au emis invitaţii. Am primit foarte multe cereri, aşa că poate vom scoate bilete, dar la preţuri modice", a anunţat organizatorul.

 

 

Etichete
Comenteaza