Basistul lui Santana concertează la Cluj, în deschiderea Jazz in the Park 2016 FOTO/VIDEO

Basistul lui Santana concertează la Cluj, în deschiderea Jazz in the Park 2016 FOTO/VIDEO
Benny Rietveld, basist în formaţia legendarului chitarist şi cântăreţ Carlos Santana, va concerta la Cluj-Napoca, în deschiderea ediţiei din 2016 a festivalului Jazz in the Park. El va urca pe scena amplasată în curtea Muzeului de Artă alături de unul dintre cei mai notabili artiști de jazz din România, Teodora Enache.

"Mă aflu pentru prima dată în Cluj şi este o surpriză plăcută. Am avut ocazia să mă plimb puţin prin oraş şi îmi place ceea ce am văzut. Este un vibe interesant. Pot să citesc pe internet articole despre România sau să mă uit la poze şi clip-uri, însă experienţa virtuală nu are nimic de-a face cu realitatea.

Mie îmi place să merg, să văd cu ochii mei. Apoi, un festival ca Jazz in the Park este un lucru care transformă imaginea unui oraş în exterior şi vreau să-i aplaud pe organizatori pentru efortul depus", a declarat Rietveld, în cadrul unei conferinţe de presă.

Concertul de la Muzeul de Artă, care va începe la ora 20:00, este sold-out.


Teodora Enache este una dintre vocalistele din prima ligă a jazz-ului românesc, cu o carieră de 23 ani, care a colaborat cu muzicieni inter­naţionali de renume, pre­cum Curtis Fuller, Les Paul, Stanley Jordan, Ri­cardo Sca­la, Theodosii Spassov, Da­vid Brubeck, Burton Greene.

A primit premiul de excelenţă pentru cea mai importantă contribuţie inter­naţională a unui muzician ro­mân de jazz, acordat de Societatea Română de Ra­diodifuziune. Anul 2013 i-a adus întâlnirea cu Rietveld, care avea să pună bazele unei colaborări de excepţie, materializată prin proiectul Celebrations of the Spirit (2014) şi albumul şi turneul Transfiguration (2016).

Benny Rietveld este unul dintre cei mai prolifici basişti moderni ai culturii muzicale internaţionale: de nouă ori lau­reat al Premiilor Grammy, ca basist, autor de muzică de film şi producător muzical; fost basist al lui Miles Davis (între 1988-1990), la reco­man­darea lui Prince, din 1990 şi până în prezent.

Cu o pauză între 1992-1997, îl găsim în trupa lui Carlos Santana, pentru care este şi director muzical. A concertat şi a înregistrat împreună cu Miles Davis, Sheila E., John Lee Hooker, Bonnie Hayes, Ray Obiedo, Eric Clapton, Wayne Shorter, Herbie Han­cock, John Lee Hooker. A apărut în seriale ca ‘"Brea­king Bad" sau "Krush Groove'" şi în numeroase emi­siuni TV şi concerte video.

Începând de marţi, 28 iunie, Jazz in the Park se mută pe malul Someşului, iar de vineri, 1 iulie, în Parcul Central. În cele două locaţii vor concerta trupe debutante, dar şi nume sonore pe scena jazz-ului internaţional: Aaron, Hindi Zahra, Neil Cowley Trio. Intrarea este liberă.

Comenteaza