Bea Johnson, „zeiţa vieţii fără deşeuri”, susţine o conferinţă la Cluj

Bea Johnson,  „zeiţa vieţii fără deşeuri”, susţine o conferinţă la Cluj

Supranumită de The New York Times „zeiţa vieţii fără deşeuri”, Bea Johnson va veni pentru prima dată în România, pentru a susţine o conferinţă despre cum să ne trăim viaţa fără a produce deşeuri nereciclabile.

Bea Johnson este iniţiatoarea mişcării Zero Waste Home, promovând un stil de viaţă în care achiziţionăm doar cât putem consuma, refolosim ceea ce este utilizabil şi reciclăm ceea ce se poate refolosi. Urmând aceste principii, ea şi familia ei – soţul şi cei doi copii, au reuşit să restrângă deşeurile nereciclabile la doar un borcănaş de gunoi pe an.

Viaţa lor nu s-a modificat semnificativ – muncesc, călătoresc, mănâncă şi se bucură alături de copii la fel ca înainte, singura diferenţă făcând-o lipsa gunoiului din casă. Cartea câştigătoare a premiului The Green Awards s-a vândut în mii de exemplare în lume şi a inspirat milioane de oameni. Johnson e invitată să susţină prelegeri la universităţi de top, corporaţii cu afaceri de miliarde de dolari, organizaţii de renume.

Organizaţia Naţiunilor Unite, Parlamentul European, Google, TEDx, Adobe, Pixar, Ikea sau Cirque du Soleil sunt doar câteva dintre marile nume care i-au audiat conferinţele. Apariţiile sale în presă şi televiziune sunt de ordinul sutelor, incluzând posturi ca BBC, CNN, NBC sau ABC News şi reviste precum People Magazine, Daily Mail, Le Monde.

În turneul său prin Europa, Bea Johnson se va opri şi în România, la Cluj-Napoca, pentru a vorbi despre importanţa evitării risipei, protejării mediului şi trăirii unei vieţi fără deşeuri. Evenimentul este organizat de Samsara Foodhouse şi va avea loc în 7 mai, la Casino Parc Central din Cluj-Napoca, ora 18:00. 

Comenteaza