Caravana TIFF a pornit prin ţară. Unde face primul popas?

Caravana TIFF a pornit prin ţară. Unde face primul popas?

Festivalul de film de la Cluj va bucura săptămâna aceasta cinefilii din ţară. Cinema în aer liber și un decor de poveste – Caravana TIFF aduce filme bune la Zabola Estate, pe Domeniile Mikes din comuna Zăbala, județul Covasna, pe 19 și 20 august.

Cele două seri cu filme din selecția TIFF vor aduce povești despre căutări dramatice într-un thriller transilvănean, și despre dragoste și cuplu într-un debut multi-premiat, de la 21.00. Un bilet costă 20 de lei și poate fi cumpărat la fața locului.

Ajunsă la cea de-a 11-a ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), mii de spectatori urmărind filme în aer liber în fiecare vară.

Măsurile de siguranță luate anul acesta în timpul celui mai mare festival de film din România, care s-a încheiat de curând la Cluj-Napoca, vor fi obligatorii pentru toate evenimentele din timpul Caravanei. La intrare, se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura. Astfel, persoanele care au temperatura mai mare de 37,3°C sau prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât și cele care refuză verificarea temperaturii nu vor avea acces la proiecție. Purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1,5 metri între persoane sunt obligatorii pe tot parcursul evenimentului. Scaunele vor fi aranjate în două moduri, pentru o persoană și pentru două persoane, și vor fi dezinfectate permanent.

Locurile sunt limitate, respectând restricțiile privind numărul maxim de participanți admis prin lege pentru evenimentele în aer liber.

Zabola Estate | 19 - 20 august | 21.00

Miercuri, 19 august
Valan – Valea Îngerilor / Valan - Az utolsó hívás
Regia: Béla Bagota | Ungaria, 98’  (15+)
Cu: Csaba Krisztik, András Hatházi, Emőke Pál

Péter investighează o reţea traficantă de carne vie din Braşov. Şi-a dedicat viaţa salvării femeilor dispărute după ce Juli, sora lui, a dispărut cu 22 de ani în urmă în orăşelul natal, Valan. Iar Péter se întoarce acolo după ce primeşte un telefon care îi dă de înţeles că trupul surorii sale tocmai a fost găsit...

Zilele Maghiare, TIFF 2020; Cel mai bun regizor, Premiile Criticilor de film maghiari pe 2019; 10 nominalizări în Săptămâna Filmului Maghiar

Joi, 20 august
Monștri.
Regia: Marius Olteanu | România, 116’
Cu: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr

O zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Ea caută confirmări. El se caută pe sine. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. După o noapte petrecută separat, fiecare în compania altui străin, Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa) ajung în fața celei mai importante decizii. Povestea lor e o dovadă că lipsa de asumare și problemele de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri.

Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la TIFF 2019; Premiul publicului la Berlinale, Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia

Detalii: www.facebook.com/caravanatiff.

 

Comenteaza